10 dingen die mannen aantrekkelijk maken

Esther is 51 en moeder van de gehandicapte Joris van 19 (met een verstandelijke beperking) en van Sophie van 14 (en eigenwijs.) Een relatie heeft ze momenteel niet, maar ze ontmoet genoeg leuke mannen. Ze merkt dat ze, nu ze wat ouder wordt, op heel andere dingen let dan vroeger. 

lees ook: Onderzocht: wat mannen van gedumpte vrouwen vinden

Vroeger had ik een standaard lijstje van wat in orde moest zijn bij een man: handen, tanden en schoenen. Klopte die drie dingen, dan was ik verliefd. Had hij een goede mond met tanden, maar stonden zijn schoenen me niet aan dan was het meteen kansloos. Het ging juist om die specifieke combinatie. Apart van elkaar leverden ze niets op maar als alle drie aanwezig waren dan was het naar mijn idee meteen een match made in heaven. Inmiddels, vele jaren later, blijken mijn lijstje én ik aan veranderingen onderhevig. Ik kijk anders en ben milder geworden. Een glimlach met wat scheve tanden en toch stralende ogen en ik zwijmel toch nog steeds. Een buikje? Het boeit me totaal niet als hij de goede woorden gebruikt. En die schoenen? Ach, die passen we wel aan. Maar er zijn toch een paar dingen, die ik prioriteit vind hebben.

 1. Een goede mond vol tanden blijft mooi 
  Anno 2017 hoeven slechte tanden toch niet meer? Een man hoeft écht geen kaarsrecht gebit te hebben. Ik denk dat tanden juist mooi zijn als niet iedereen dezelfde ‘smile’ heeft. Een spleetje, een beetje karakter in de bek of een kleine overbeet. Who cares? Maar schoon en fris is toch wel het minste.
 2. Er zit bij voorkeur geen luchtje aan
  Ik weet nog dat mijn vader vroeger Fresh Up en Old Spice in de badkamer had staan. Ik zag diezelfde flesjes laatst nog bij het Kruidvat staan en ik kon de verleiding niet weerstaan. Het rook nog exact hetzelfde. Ik vond het stiekem nog steeds lekker. Ik hou van ‘lekker ruiken’.
 3. Ronde billen zijn geweldig
  Je hebt ze in alle soorten en maten. Maar ik heb liever meer bil dan minder. Ik hou echt van mannen die de kontzakken vullen zeg maar. Die stevig zitten en mooi rond zijn. Ik weet dat het eigenlijk een mannending is. Die billen. Maar ook ik hou van ‘mijn handen vol’. Het mag van mij best een ‘onsje meer’ zijn.
 4. Samen kunnen lachen is een voorwaarde
  Dat is toch eigenlijk wel de nummer 1 en daar doe ik ook geen concessies in. Ik moet wel kunnen lachen met iemand. Humor gaat alle looks te boven. Je moet samen gek kunnen doen, kunnen lachen en lol maken. Niets aantrekkelijker dan een man in de ogen kijken en weten dat je beide hetzelfde binnenpretje hebt.
 5. Liever geen vrouwenhanden
  Ik hou van mannen met een ferme handdruk. Liefst daarbij ook nog een indringende blik. Ik weet het, ook mannen pedicuren, lakken en vijlen tegenwoordig, maar dat is niets voor mij. Gevijlde zachte handen met een wat vrouwelijke uitstraling? Liever niet. Ik wil stoere handen. Handen zoals alleen mannen ze kunnen hebben
 6. Huilende mannen hebben iets
  Ik weet het. Tikkie vreemd misschien maar ik kan huilende mannen erg waarderen. Waarschijnlijk omdat mannen dat minder doen en als ze het dus doen maalt het meer indruk. Zoiets?! Maakt me eigenlijk niet uit hoe het komt. Huilende mannen vind ik stoer.
 7. Initiatiefloos is onsexy
  Mannen die initiatief nemen, die nog een beetje veroveren, daar kan ik wat mee. Afwachtende mannen daar kan ik geen kant mee op. Ik vind het charmant als mannen leuke voorstellen doen, ideetjes verzinnen, plannetjes maken en ondernemend zijn.
 8. Een indringende blik is alles
  Ik val voor ogen. Vriendelijke ogen. Dat is ook altijd het eerste dat ik zie bij iemand. Ogen. Ik krijg mijn hele leven al complimenten over die van mij maar ben er zelf net zo gevoelig voor. Ogen zeggen zo veel. Ik heb geloof ik niet eens voorkeur voor een kleur. En ook hier geldt, lachende sparkeltjes erin en ik ben verkocht.
 9. Vaders hebben al gauw een streepje voor
  Waarschijnlijk omdat ik zelf moeder ben en waarschijnlijk omdat hier de vader redelijk afwezig is, heb ik een zwak voor mannen mét. Het hoeft geen hippe vent te zijn achter een babywagen of een vader van een kleuter. Ik vind alle vaders gewoon leuk. Met alle leeftijden kinderen en in alle vormen. Vaders die tijd doorbrengen met hun kinderen, ze aandacht geven en er voor ze zijn. Ik val voor die vaders. Punt.
 10. Een beetje mysterieus is aantrekkelijk
  Dit is een gevaarlijke. Die mysterieuze mannen blijken niet altijd de beste catch te zijn. Het mysterie wat eerst zo aantrekkelijk was kan later een pain in the ass zijn. En dat niet te doorgronden blijkt later ook soms gewoon een andere omschrijving voor ingewikkeld te zijn. Maar dat ze een magische aantrekkingskracht hebben is een feit.Ach…en eigenlijk is het zo lekker dat je op latere leeftijd nog veel meer dingen NIET meer belangrijk vindt. En dat is het alleraantrekkelijkst van alles.

  lees ook: Ai! Het verschil tussen mannen en vrouwen op instagram

Geschreven door