10 onverwachte voordelen van PMS

Gedraag jij je ook als een DRAAK door PMS? Anne wel! Maar door om te denken ontdekte ze zomaar 10 onverwachte voordelen van deze week of hell.

Ik heb last van PMS. Het PreMenstrueel Syndroom, (of te wel, wat mijn partner altijd zegt, je hebt Psychiatrische Mood Swings!) Ik dacht dat ik al twintig jaar een beetje een raar, afwijkend, somber mens was…maar it isn’t me!! Het is ‘the dragon inside of me’. Dit monster komt een keer per maand tevoorschijn. Zij neemt het over, blijft een weekje logeren en gaat dan weer weg. Het is zelfs zo erg dat ik er laatst voor naar de hormoondeskundige ben geweest. Dat heeft mij zo’n 250 euro gekost aan voedingssupplementen. (Ik denk dat ik ook maar hormoondeskundige ga worden. Twee consulten, je eigen voedingspillen verkopen en je bent rijk). Na drie maanden moest ik stoppen met de pillen. Ik had 90% kans dat mijn hormoonbalans weer recht zou zijn getrokken. Nou, mijn monster is hardnekkig. Zij zegt, ik ben liever die 10%. Ik blijf bij jou wonen. Ich stehe. Je reste ici. I ain’t going nowhere!

Elke maand wil ik alles omgooien
Ik merk maandelijks de grote nadelen van PMS en dan heb ik het over de depressieve gedachten. Hoe zien die er uit? Nou, vrij makkelijk: Je leven is een grote hel. Je bent boos op iedereen, zelfs op je parkiet. Ik heb geen parkiet, maar ik zou laaiend op ‘m zijn, dat weet ik zeker. Tijdens mijn PMS wil ik ineens een heel ander leven. Maar echt. Ik wil alles omgooien. Mijn werk, mijn relatie, alles moet anders en had al veel eerder anders gemoeten. En het grappige is dat ik er elke maand weer in tuin! Ik denk niet ‘goh daar is het monster weer’, ik denk oprecht dat ik moet verhuizen, een andere relatie moet en dat ik ontslag ga nemen. Elke maand weer. Dat is toch erg? Hoe kan dat?! Wie heeft dit bedacht? En waarom krijgen mannen dit eigenlijk niet? Omdat wij borsten hebben? Die spelen namelijk letterlijk ook een heeeele grote rol.. Ze worden gigantisch! Ze blazen elke maand op, kunnen niet meer in beha’s en zodra de beha uitgaat, vallen ze op de grond. En dat doet me toch een pijn!!! Het voelt alsof  je wekenlang een strak haarelastiekje in hebt gehad en deze weer uitdoet. Aaaarrgghhh…!! Ik weet zeker dat de PMS vrouwen mij begrijpen.

Maar, er is licht aan de PMS horizon
Omdat ik weet dat het toch nooit meer weg zal gaan, probeer ik er sinds kort toch wat positiever tegen aan te kijken. Omdenken heet dat. Hieronder heb ik geprobeerd de voordelen van PMS op een rijtje te zetten:

  1. Het huis is altijd schoon. Tijdens mijn PMS ben ik altijd met man en macht bezig alles schoon te maken. Een opgeruimde kamer is een opgeruimde geest. Zelfs de buren hebben schone ramen die week!
  2. Je hebt een week me-time. Want je partner probeert je de hele week te vermijden en heeft toevallig heel veel afspraken gepland die week…
  3. Er is die week heel erg veel chocola in huis. Met name het merk Tony Choco – ik voel me very- lonely doet het erg goed.
  4. Zoals ik al zei: je borsten zijn erg groot. Maar het voordeel is dat als ze normaal hangen, ze die ene week niet meer hangen, maar fier rechtop staan. Je gaat dood van de pijn, maar het stáát wel leuk.
  5. Je huis is een geluidsarme zone geworden. Iedereen die al durft langs te komen, weet dat ‘ie z’n schoenen op de gang moet uittrekken omdat ik anders mijn messen al aan het slijpen ben.
  6. Je hebt weer veel contact met je beste vriendinnen. Elke dag bel ik met een andere vriendin om huilend hetzelfde verhaal te doen: “Mijn leven moet anders!”
  7. Je gaat je bank weer waarderen. Dit is namelijk het enige meubel dat ik zie tijdens deze week. Ik lig op haar, ik praat met haar, ik snotter op haar. Kortom, ze begrijpt mij.
  8. Je gezicht krijgt onbedoeld een schoonheidsbehandeling. Je gebruikt geen make-up want je vermijdt praktisch alle mensen, (behalve de mensen van thuisbezorgd.nl) dus je huid kan eindelijk weer eens normaal ademen.
  9. Ik heb recht op een nieuwe garderobe een keer per maand. Want niks staat mij meer, ik heb echt niks leuks meer in de kast. En ik verdien toch echt wat nieuws, want ik ben zooo zielig! Na mijn PMS stuur ik de helft weer terug, want ik heb door mijn wattige hoofd niet helder kunnen nadenken en voor 50% aan miskopen gedaan.
  10. Ik word elke maand weer opnieuw lid van de sportschool. Om het vervolgens na mijn PMS weer op te zeggen. Maar het voelt tenminste goed dat je dat ene moment van plan was iets aan jezelf te gaan doen.

Zo erg is het dus niet? 

Nou, ik zou toch liever hebben dat PMS niet bestond hoor! Gelukkig duurt het nog maar even en dan begint… de overgang (!?) Wat een heerlijk vooruitzicht.

Lees ook: 8-cartoons-over-ongesteldheid-die-echt-te-waar-zijn

Geschreven door