10 redenen waarom je steevast te laat naar bed gaat

Renske gaat steevast te laat naar bed. Het wordt bovendien steeds later: waar het eerst nog 23:00u was, doet ze nu regelmatig pas ná middernacht het licht uit. En om zeven uur gaat de wekker weer. Bam!

Lees ook: Kun je niet slapen? Ga dan vooral niet op tijd naar bed!

Hey hoi daar ben ik weer jullie favoriete nieuwe schrijfster. Ik snap echt dat jullie fan zijn van mij want ik ben zelf ook mijn favoriete schrijfster.

Hoe dan ook, dit stukje gaat dus over hoe het komt dat ik steevast te laat naar bed ga. Kort door de bocht gezegd omdat ik overdag te druk ben om aan mezelf toe te komen. Lang door de bocht gezegd komt het door onderstaande. Ga maar snel lezen, ik weet zeker dat je het leuk vindt, want als je fan van iemand bent vind je dit soort dingen nou eenmaal superleuk om te weten.

  1. Met stip op één staat natuurlijk webshoppen. Er is iedere avond wel iets dat gewebshopt moet worden. Zo ben ik momenteel nog op zoek naar de ideale streepjestrui, en ik wil ook graag nog de perfecte riem en ohja ik heb ook nog een ding met dat je één statementoorbel draagt, dus ik ben ook al dagen fanatiek en tot na middernacht op zoek naar statementoorbellen.
  2. Met stip op twee staat natuurlijk Marktplaatsen. Dat is een andere zeer belangrijke hobby van mij. Momenteel ben ik aan het speuren naar vintage hanglampen voor boven de eettafel, Chinese kamerschermen en fifties slaapbanken. Begrijp me niet verkeerd, uiteraard zou ik best overdag tijd  willen vrij maken voor deze speurtocht maar zeg nou zelf, als je problemen wil in het leven dan moet je in de baas zijn tijd op Marktplaats naar vintage lampen gaan zitten zoeken en ik kan het weten want ik heb het eens een keer meegemaakt en toen zei ik snel dat ik op Marktplaats zat voor projectresearch en toen geloofde hij het niet want ik werkte bij een call center.
  3. Ohja, wat ik ook altijd ’s avonds nog wil doen is sowieso Goede Tijden Slechte Tijden kijken want ik vind het dus echt heerlijk om naar de problemen van Nina enzo te kijken ik bedoel die gaat dus écht wel terug naar Noud of ben ik nou gek die twee zijn voor elkaar gemaakt ook al vindt Ludo dat Noud een enorme lapzwans is. Oh en ik moet ook altijd nog wel even een Netflix-serie bingen en the Voice of Holland of Expeditie Robinson inhalen. En dat zijn nou eenmaal gewoon hele lange programma’s en als je daar problemen mee hebt moet je bij de makers zijn niet bij mij jeetje zeg.
  4. Ook al heb ik al opgeruimd dan moet ik vaak nog een extra keer opruimen want ik kan gewoon niet slapen als het overal een rommel is. Het opmerkelijke is echter dat ik al helemáál niet tegen rommel kan als moe ben. Dus hoe later het wordt, hoe allergischer ik ben voor rommel. Juist dan ga ik nog meer en nog harder en met nóg meer herrie opruimen. Helemaal als mijn vriend dan ook nog eens gewoon stoïcijns in bed gaat liggen. Dan ga ik bijvoorbeeld heel hard rammen met de deksel van de prullenbak opdat we allemaal weten dat IK en alleen IK thuis netjes houd.
  5. Douchen. Heerlijk om de dag even van me af te laten glijden. Ik probeer overigens altijd als een malle allemaal ontspanningsoefeningen te doen onder de douche bijvoorbeeld dat mijn zorgen met het douchewater wegspoelen door het putje enzo dat heb ik ooit eens geleerd van mijn psycholoog maar ik dwaal echt iedere keer af als ik dat sta te doen echt mega irritant is dat.
  6. What’s appen! Hoe kon ik het appen vergeten. Ik weet niet hoe het met jou zit maar er zijn dagelijks vele mensen met wie ik allerlei levendige gesprekken voer en soms ben ik achterop geraakt en moet ik snel zestien mensen antwoorden want anders zien ze wel twee blauwe vinkjes maar geen antwoord en dat is erg slecht voor je vriendschappen kan ik je melden.
  7. Facebooken! Hoe kon ik het Facebooken nou vergeten. Deze moet eigenlijk met stip op één maarja daar staat webshoppen al. Anyways, Facebook is gewoon superbelangrijk in mijn leven, ik kan er niks anders van maken, het is zo. Ik vind het bovendien leuk om de allereerste te zijn met de allerleukste nieuwtjes en ook al zeg ik soms tegen mezelf doe.even.normaal dan doe ik het toch want ik ben nou eenmaal heel koppig.
  8. Nadenken over mijn kleren voor de volgende dag. Is vaak een enorme toestand, want vooral wanneer ik moe ben vind ik dat ik helemaal niks maar dan ook niks heb om de volgende dag aan te trekken waardoor ik dan dus opeens tot half één ga zitten webshoppen omdat ik dringend nieuwe dingen nodig heb. Om vervolgens niks te kopen want ik vind persoonlijk dat je daar fit en helder voor moet zijn.
  9. Afschminken. Duurt altijd vet lang! Ik bedoel, want ben ik jaloers op vriend L. die gewoon rambambam in bed gaat liggen. Hij doet zijn kleren uit, poetst zijn tanden en gaat lekker liggen. Terwijl ik dus aan de slag ‘moet’ met allemaal facewash-shit en crèmes en serums en van de mondhygiënist moet ook altijd heel lang mijn tanden poetsen en ohja ik moet natuurlijk ook altijd mijn haren kammen.
  10. Werken. Helaas pindakaas ligt er soms gewoon nog te veel werk op me te wachten. Vreselijk vind ik dat, terwijl er dus (andere) powervrouwen zijn die dat oprecht heerlijk vinden. Zo vertelde een van mijn oude bazen ooit trots dat zij en haar man na het 8 uur journaal vaak nog even ‘gezellig het laptopje open klappen’. Nou, ik kan je zeggen, daar snap ik niks van. IK HAAT HET OM ‘S AVONDS NOG EVEN HET LAPTOPJE OPEN TE KLAPPEN. Iedereen die dat gezellig vindt is gewoon een achterlijke workaholic. Laat je na kijken! Oké ik stop al.

Tot de volgende keer. En ja, ik zal mijzelf ook missen!

Lees ook: Vanavond ga ik écht op tijd naar bed en andere nutteloze voornemens 

Gerelateerde artikelen

Back to top button