14 x eigenaardig gedrag (dat iedereen herkent)

Er zijn van die dingen waarvan je weet dat ze raar zijn, maar die je niet kunt laten. Margreet biecht haar onhebbelijkheden op, in de hoop dat ze niet de enige is!

 1. ‘Achtervolgers’ afschudden
  Vooral als ik op de fiets zit, heb ik de neiging om mensen, die me denken te kunnen inhalen, af te schudden door harder te gaan fietsen. Soms kom ik hijgend thuis als ik m’n kind naar school heb gebracht omdat ik een serieuze wedstrijd met medeweggebruikers hield. ‘Zouden zij dat ook doen?, vraag ik me dan altijd af.
 1. Het nieuws niet volgen
  Een doodzonde voor journalisten, maar eigenlijk ook voor iedere zichzelf respecterende volwassene. Maar soms ben ik zo klaar met alle ellende en politieke gekonkel dat ik een week (of langer) ‘op zwart’ ga en alleen maar het nieuws van m’n Facebook-vrienden volg.
 1. WC-papier obsessie
  Ik weet dat ik niet de enige ben, want ik heb wel eens een stille maar venijnige oorlog gevoerd met iemand die het ook had, maar dan andersom: de rol wc-papier moet van mij altijd zo hangen dat het velletje aan de kant van de muur zit en dus niet van de kant van de wc.
 1. Op het knopje drukken
  Of het nu in de trein is of in de lift. Ik wil nog altijd graag op het knopje drukken. Ik kan me bij kleine kindjes nog net inhouden, maar schuiven volwassen handen naar het knopje, dan grijp ik snel in!

Lees ook: Waarom een béétje dwangmatigheid helemaal niet erg is

 1. Neuspeuteren
  Er bestaat een kleuterfoto van me die ik heb verfrommeld en waarvan ik een hoekje heb afgeknipt, omdat er m’n gênantste zonde opstaat: ik pontificaal met vinger in de neus. Ik doe het nog altijd. En ik schaam me er nog net zo voor als toen.
 1. Natuurlijk doe je iedere dag een schone bh aan’
  Een collega zei dat eens tegen me en ik hield wijselijk m’n mond. Echt?! Hoort dat?! Maar dan moet ik net zoveel bh’s als slipjes!
 1. Stekker in het stopcontact
  Oh, ik weet het wel: de (telefoon)oplader in het stopcontact laten zitten, kost stroom, ook als er geen apparaat aan vastzit. Maar toch doe ik het, tot grote ergernis van mijn partner.
 1. Met volle mond praten
  Nog zo’n grote ergernis van m’n partner. En terecht, maar op de een of andere manier vliegen met een hap eten ook vaak de mooiste ingevingen binnen die ik natuurlijk meteen moet delen.
 1. Bed opmaken
  Onlangs las ik dat het gezond is om je bed de hele dag te laten luchten. En sindsdien vind ik het niet zo heel onhebbelijk meer dat ik alleen maar een bed opmaak als ik het verschoon. Maar toch voel ik dat ik me moet verontschuldigen als ik onverwacht iemand het huis laat zien en het bed ziet eruit alsof ik er net ben uitgestapt…
 1. Achterste versproducten pakken
  Of het nu gaat om eieren, yoghurt of melk… In de supermarkt pak ik altijd de achterste versproducten, die een langere houdbaarheidsdatum hebben dan de voorste…
 1. Schoonmaken voor de schoonmaakster
  De eerste keer dat ze kwam een half jaar geleden, heb ik twee dagen staan ramen lappen, boeken stoffen en kledingkasten uitmesten. En nog steeds heb ik de neiging nog even de stofzuiger te hanteren voordat m’n schoonmaakster komt.
 1. Zachte scheetjes laten
  … en als iemand zegt: ‘Wat stinkt het hier’ de vermoorde onschuld spelen…
 1. M’n eigen naam googelen
  Is het een ego-ding? Is het nieuwsgierigheid? Is het slecht? Ik weet het allemaal niet, maar eens in de zoveel tijd als ik even vastzit of me verveel, kijk ik even wat er allemaal aan mijn naam is gelinkt…
 1. Me heel erg ergeren aan onhebbelijkheden van anderen
  Met bovenstaande lijst schaam ik me voor deze onhebbelijkheid het meest, want ik zou best wat toleranter mogen zijn tegenover mensen die dopjes laten rondslingeren, harde scheten laten zonder sorry te zeggen of glas in de vuilnisemmer gooien…

Lees ook: Van die dingen waar je je gewoon niet aan moet ergeren (maar ondertussen…)

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button