15 waarheden over vrouwen met kleine borsten

Femke heeft niet al te grote borsten. Om heel eerlijk te zijn, zijn ze best klein, maar met een fijn voorgevormde bh lijkt het nog wel ergens op. Na jaaaaaren cup AA te hebben gehad, zit ze nu op een ruime A en soms zelf een B-cup (joehoe!) Maar er zijn heel wat fases en gevoelens rondom die borsten geweest.

Lees ook: Waarom knappe mensen het écht makkelijker hebben in het leven

Toen ik op mijn veertiende door een paar vriendinnen werd meegesleurd naar de Hunkemoller om BH’s te passen, zakte ik al bij de allereerste door de grond. Het was een 70A en mijn tietjes (tepels) verzonken er werkelijk in. Vervolgens kwam het winkelmeisje met een 65A aanzetten en ook dat was geen gezicht: twee lege zakjes stof. Ik kon wel janken. “Maar jullie hebben toch ook wel AA-tjes”, riep mijn rondborstige klasgenote die zelf was gezegend met een C-cup op haar 13e.

Ik wilde alleen nog maar verdwijnen. Want zolang ik geen borsten had, was ik geen echte vrouw. Zo voelde ik dat toen nog. Godzijdank kwam het een jaartje later toch nog redelijk goed: ik wist mezelf in een cup 70A te proppen en dat is jaren en jaren zo gebleven.
Totdat ik drie jaar geleden zwanger raakte en mijn borsten van A naar B naar zelfs C groeiden. Ik stond in de paskamer van een lingeriezaak en de winkeleigenaresse moest steeds weer terug om een grotere BH te halen. Bijna deed ik in mijn eentje een polonaise door de winkel toen we uitkwamen op een 75C. Sjongejonge, wat een heerlijkheid. Echte tieten, grote prammen, met decolleté. Het was echter maar van korte duur, want na de zwangerschap en de borstvoeding zijn we weer terug bij af en herken ik me weer helemaal in de onderstaande vijftien punten:

 1. Je hebt in het verleden meerdere malen je bh opgevuld om te kijken hoe dat nu eigenlijk staat: grote borsten

 2. Je hebt ‘hierin-lijken-mijn-borsten-groter-shirts’

 3. Als je eens een keer gelukt is om een beetje decolleté te creëren, mag iedereen dat ook zien

 4. Alleen al vanwege de grotere borsten kun je je verheugen op een zwangerschap (en als je je zwangerschappen al voorbij bent dan kijkt je met heimwee terug naar je grote joekels)

 5. Lokaal voel je je verrot als je ongesteld moet worden, voordeel is dan weer wel dat ‘ze’ net ietsje groter zijn (ha. fijn.)

 6. Je bent dol op Keira Kneightly en Kate Hudson. Door hen vind je kleine borsten mega-stylish en modellerig (nou ja, behalve bij jezelf dan!)

 7. Je draagt dan wel sport-bh’s als je gaat sporten, maar echt nodig is het niet

 8. “Oh, ik wou dat ik ook kleine borsten had” is iets wat je net iets te vaak gehoord hebt van vrouwen met grote borsten. (Soms is het waar. Soms is het gelogen.)

 9. Soms druk je de zijkanten van je bovenarmen een beetje tegen je borsten om ze iets groter te laten lijken (niet heel vaak, hoor!)

 10. Als je plat op je rug ligt, zijn je borsten totaal verdwenen

 11. En je kunt zonder moeite plat op je buik slapen

 12. Je kunt totaal uit je plaat gaan als je iemand voorbij ziet lopen met grote borsten (eigenlijk net zoals mannen dat doen). Je vindt het ongelooflijk dat die dingen zo enorm kunnen worden en kunt niet stoppen met ernaar te kijken.

 13. Je hebt wel eens een raar zalfje gekocht dat beloofde je borsten te laten groeien

 14. En je hebt wel eens gedacht aan een borstvergroting

 15. Maar daar ben je ook weer van teruggekomen

Lees ook: 7 Dingen die werkelijk oprechte mensen doen (doe jij het ook?)

Geschreven door