17 dingen die je denkt als je ein-de-lijk de zon weer op je snuit voelt

Nu de lente is begonnen, leeft Mariëtte ineens weer. Ein-de-lijk zon en naar buiten zonder jas.

Lees ook: 31 dingen die ik meteen wil doen omdat het eindelijk mooi weer is

Misschien lag het aan mij, maar ik weet niet wat het was deze winter. Eindeloos leek ie te duren, alleen januari telde al minstens 83 dagen. Ik ben al niet gemaakt voor de winter, maar dit keer was het hels. En toen dan eindelijk die ellendige februari achter de datum verdween, ging het nog even gezellig Siberisch vriezen. En werd ik geacht mee te doen aan diverse vormen van ijspret, wat ik altijd een heel raar woord heb gevonden, want is er ijs, dan weinig pret, is mijn stellige overtuiging. Maar goed, dat terzijde.

Maar. MAAR. Ineens wieberde Siberië en was daar: De Zon. Net toen ik er al niet meer op rekende dat het ooit nog ging gebeuren. De ene dag droeg ik een jas die voor dekbed kon doorgaan – of andersom – en de volgende dag was het ineens een soort van warm. Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven, maar loop inmiddels al dagen rond alsof ik een nieuw soort drugs heb gebruikt. Nu refresh ik het weerbericht elke drie seconden en hoop op een vlugge intrede van de zomer. Ondertussen geniet ik nog even na van die eerste zon op m’n gezicht, want man, wat knapt een mens daarvan op. Ik dacht er in elk geval van alles bij.

 • Zonder jas naar buiten, ik snik van geluk.
 • Nou ja, wel met een vest. Een dik vest. En een sjaal. Maar ZONDER jas.
 • Ik denk dat koffie in de zon op een tuinbankje moet worden toegevoegd aan de basisrechten van de mens.
 • Het ruikt zelfs al een beetje naar lente.
 • Ik moet een nieuwe zonnebril. Misschien wel twee.
 • Op een dag wordt het gewoon weer zomer. ZOMER. Ik geloof er nog in.
 • Al gaat het dan vast weer weken regenen, maar daar denken we maar even niet aan.
 • Na vier maanden kou ril ik eindelijk niet meer. Dit is een moment.
 • Weg. Met. Die. Winterjas.
 • Raar dat ik altijd een beetje moet huilen van ontroering als ik lammetjes zie. Komt vast door het lentegevoel.
 • Is het raar om me al in te smeren met zonnebrand? Je kan natuurlijk niet voorzichtig genoeg zijn. En het ruikt zo lekker.
 • Rosé zou hierbij passen. Voor extra veel vervroegd zomergevoel.
 • Er zijn ineens ook zoveel vogels. En muggen. Ik hou nu zelfs van de muggen.
 • Ik moet nodig een nieuwe bikini aanschaffen trouwens. Je weet nooit wanneer je die ineens nodig hebt. Zekere voor het onzekere enzo.
 • Dit is echt het perfecte moment voor een voorjaarsschoonmaak. Ik hou alleen niet van schoonmaken.
 • Ik zou me daar trouwens ook wel gek zijn: schoonmaken als ik ook in de zon kan zitten. Wie verzint zoiets?
 • Ben ik al bruin?!

Lees ook: Gatver, het is mooi weer! Als je een hekel hebt aan de zomer

Gerelateerde artikelen

Back to top button