21 dingen die ik keihard ga loslaten in het nieuwe jaar

Wat zijn we met z’n allen toch druk met kleine, onnozele dingen. Femke kan zich keihard ergeren doordat ze sommige taken maar blijft uitstellen en heeft het idee dat ze ALS ze het eenmaal gedaan heeft een stuk gelukkiger zal zijn, terwijl dat natuurlijk onzin in. Ze loopt zichzelf alleen maar op te fokken. Hoe fijn zou het zijn als we sommige dingen gewoon kunnen laten.

Vanochtend op de fiets naar de redactie toe maakte ik dit lijstje in mijn hoofd en ik verwonderde me erover hoe lang ik ‘em kon maken. Wat een zorgen. Wat een rompslomp. Om niks. Ik bedoel, de wereld vergaat niet als ik dit allemaal niet doe. Ok, dat is misschien een wat grote uitspraak, maar MIJN wereld vergaat ook niet als ik verzaak bij deze dingen. Terwijl ze altijd in mijn achterhoofd zitten als zijnde: MOET GEBEUREN. Nou, niet dus. In het nieuwe jaar ga ik deze moetjes in mijn hoofd keihard loslaten:

 1. Ik moet een selectie maken van alle vakantie foto’s en die inplakken
 2. Ik moet een inrichting hebben die zo in de woonbladen kan
 3. Ik moet elke dag de krant lezen
 4. En het journaal kijken
 5. Ik moet tien kilo afvallen
 6. Ik moet mijn sociale leven beter op peil houden
 7. Ik moet drie keer per week sporten
 8. Ik moet vaker mijn ramen lappen
 9. Ik moet de lades in mijn huis die ik nu heb volgepropt met zooi leeghalen, sorteren en netjes indelen
 10. Ik moet uberhaupt opruimen
 11. NETHEID NETHEID
 12. Ik moet beter worden in netwerken
 13. Ik moet gezonder eten
 14. Ik moet hobby’s (want Netflix is geen hobby, schijnt)
 15. Ik moet een cursus volgen, iets verdiepends, zodat ik het leven beter begrijp
 16. Ik moet meer sex hebben met mijn man
 17. Ik moet minder koffie drinken
 18. Ik moet leren strijken (want mijn hele gezin loopt in de kreukels) of ik moet mijn man dwingen te leren strijken
 19. Ik moet documentaires kijken waar van ik iets leer in plaats van elke Amerikaanse serie ooit gemaakt
 20. Ik moet een gestructureerde moeder worden
 21. Ik moet minder gympen en meer hakken dragen
 22. ik moet ik moet ik moet…Echt waar, zo kan ik nog wel even doorgaan. En jij hebt vast je eigen lijstje in je hoofd. Het punt is dat we allemaal toch een soort ideaalbeeld in ons hoofd hebben van hoe we zouden moeten zijn en het moeilijk vinden te onderkennen dat we zo gewoonweg niet in elkaar zitten. Ik heb me voorgenomen om me niet langer zorgen te maken over wat ik allemaal niet doe of laat liggen of uitstel, maar me te richten op wat ik wel doe. De dingen waarin ik goed ben, die ik van nature goed kan, waarin ik als vanzelf tijd steek. Als je op die manier naar jezelf kijkt, sta je veel lichter in het leven. Tuurlijk, het is niet de bedoeling dat je jezelf alles maar toestaat (ik blijf ernaar streven om ooit te stoppen met roken) maar opgeruimde laatjes…tsja…het is twee weken fijn en daarna kun je weer opnieuw beginnen. Ik laat het los.

Lees ook: 7 Levenslessen die je liever vandaag dan morgen leert

(Beeld: Unsplash)

Gerelateerde artikelen

Back to top button