7 dingen die iedereen denkt als het weer zomer wordt

Die hele, ellendige, eindeloze winter lang kijkt Anne er reikhalzend naar uit: de zomer. Zon! Terrasjes! Vakantie! Maar elk jaar opnieuw vergeet ze dat ze altijd stressmomenten heeft bij de start van het zomerseizoen. Deze 7 dingen schieten zeker door haar hoofd.

1: Sh*t, nou moet ik weer in bikini…

Natuurlijk had ik me voorgenomen om deze zomer weer echt in shape te zijn. Dit keer zou ik er op tijd bij zijn hoor, met het werken aan een bikini body. En uiteraard viel dit goede voornemen volledig in het water door het bestaan van kaasfondue, wijn en chocolade met stukjes stroopwafel erdoor (LEKKER!). Dus terwijl ik dit schrijf zit ik in allerhaast aan de worteltjes en snoeptomaatjes (een misleidende naam voor kleine tomaten, niks snoeperigs aan). Wie weet valt er nog iets mee te redden.

2: En me vaker scheren

Ja, ook op dit gebied laat ik nog weleens steken vallen. In de winter, welteverstaan! Want ach ja, al twintig jaar bij dezelfde man, scheermesje kwijt, met -7 zie ik sowieso geen reet onder de douche, enz. In de zomer moet ik weer fluks in de weer met mesjes, scheerschuim en lotion. Vermoeiend hoor.

3: De tuin had ik ook weleens wat liefdevoller kunnen onderhouden

Het is een troosteloos zooitje, die tuin van mij. Onkruid, paardebloemen, overwoekerd gras, verbleekt speelgoed van vorige zomer (ja, echt!). Ik neem me altijd voor om vrolijke bloembollen te planten, maar dat doe ik dus nooit. En dan schiet ik in mei altijd in de stress en koop ik voor een godsvermogen nieuwe planten – die dan weer de winter niet overleven.

4: Nu wil ik écht meer genieten van het mooie weer

Heel mindfull gedacht van mij, maar zo werkt het in de praktijk meestal niet. Dan heb ik gierende deadlines, een pittige peuter en huishoudelijke klusjes die om mijn aandacht vragen. En dus lig ik vaak om negen uur uitgeteld op bed te Netflixen, óók als het hartstikke mooi weer is. Zonde? Nou en of!

5: Als volwassen vrouw ga ik niet meer piepen als ik een wesp zie

In werkelijkheid laat ik menig bbq, buurtborrel of tuinfeestje verpesten door zo’n geel-zwarte rakker, omdat ik panisch naar binnen ren zodra ik er eentje zie vliegen. Overigens zoemen ze ook altijd hinderlijk om mij heen. Ik denk dat ze mijn angst ruiken, serieus.

6: Deze vakantie zal ik echt niet zo veel inpakken

Ik heb de grootste bewondering voor mensen die heel light kunnen travellen. Die een rondreis door Vietnam en Cambodja maken met een bikini, twee onderbroeken en een pareo. Mij lukt dat niet. Ik sleep mijn halve huisraad mee voor een midweek Zeeuws-Vlaanderen (daar ben ik nog nooit geweest, maar bij wijze van spreken). En elke vakantie opnieuw zweet ik peentjes als mijn bagage op het vliegveld gewogen wordt.

7: Waarom ben ik nog zo bleek?

Antwoord: dankzij het Hollandse klimaat. Allemaal heel logisch, maar fijn is anders. Gebruinde benen zien er toch altijd wat appetijtelijker – en slanker! – uit dan een stel melkflessen. Vorig jaar waagde ik me aan een spray tan voor mijn bruiloft, dat zag er top uit, al zeg ik het zelf. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Ik noem het investeren in jezelf. En ik ga even met mijn accountant overleggen of het niet een ingenieuze aftrekpost is. Als freelancer ben ik toch het visitekaarte van mezelf? Ik schenk nog een roséetje in. Cheers!

Lees ook: Verklaar me voor gek, maar ik houd niet van de zomer

Geschreven door