8 van die kleine dingen waar je heel blij van wordt

Anne houdt van klagen, mopperen en zeuren. Dat doet ze dan ook graag en veel. Maarrr: ze kan ook heus heel blij worden van kleine, alledaagse dingen. Hieronder het bewijs.

1: Toch niet aangekomen
Als ik na een weekend vol binge snacken (kaas, worst, bitterballen, chips met dip, gevulde eitjes) vol angst en beven op de weegschaal stap en ik – o, hemels wonder – toch niets of hooguit 100 gram ben aangekomen, ja, dan voelt dat toch wel als een klein cadeautje van de kosmos.

2: Een GIF’je
Lollige teksten, mensen die op hun bek gaan of een gekke bek trekken, en die kleuter die keihard ‘SNACKS’ roept: ik moet gewoon heel erg lachen om een goedgemikt GIF’je. So sue me.

3: Er is nog Tony
En dan ineens móet ik heb hebben: een shot choco-zeezout, met de welbekende oranje verpakking. Maar eigenlijk weet ik wel dat-ie op is. Toch zoek ik al graaiend door de snackkast (ja, die hebben wij), en HOERA!!! Er is toch nog een stukje dat ontsnapt is aan de alles vermalende kaken van mijn man. Happy joy joy!

4: Tv-kijken
Zoals ik laatst al schreef over Temptation Island: ik hou gewoon heel erg van tv-kijken, en dan vooral van reality-programma’s (ook al zijn die bijna allemaal scripted, ik weet ’t). Weten dat die avond Een dubbeltje op z’n kant, Boer zoekt vrouw, Vier handen op één buik  of jawel, Temptation Island, op de buis komt, kan mij door de vreselijkste dag sleuren. Heus echt waar.

5: Een schoon bed
Ik ben geen domestic godess en doe het huishouden met de Franse slag, maar ooooooh, wat kan ik genieten van een strak opgemaakt, net verschoond bedje. Eerst lekker douchen, schone pyjama aan en hup, dat kakelverse bedje in. Om de boel meteen te vervuilen door chips te eten in bed.

6: Een nieuw stuk kaas
Bekentenis: heel vaak gooi ik het laatste restje kaas weg – terwijl je daar nog heel wat plakjes van had kunnen halen – om aan zo’n heerlijk, nieuw, romig stuk te beginnen. Decadent, voedselverspilling, bladiebla, I know. Maar zo’n nieuw stuk kaas voelt als een nieuw begin, alsof ineens alles mogelijk is in het leven. Maar ik overdrijf dan ook graag.

7: Me uitgebreid opmaken
Eerst een eyeliner, dan grijze oogschaduw, dan een lichtroze erboven om de boel te blenden, dan een dikke laag mascara, dan een primer, dan de foundation en dan nog een beetje blush. Ja, ik word daar blij van. En waarom? Omdat dit een ongekende luxe is met een peuter in huis, terwijl ik het zo hard nodig heb om die wallen weg te poetsen.

8: De glimlach van een kind
Tot slot gooi ik er toch graag even een zoetsappig element tegenaan, maar het is wel iets wat mij elke dag blijer dan blij maakt: mijn dochtertje die haar kleine tandjes bloot lacht – bij voorkeur als ze een harde scheet heeft gelaten. Poep- en pieshumor, ik hou d’r van.

Geschreven door