Alice over haar 35+ lichaam: “Tuurlijk wil ik wel een killer body zoals op tv.”

Alice (40) leeft gezond, sport regelmatig en toch wordt alles slapper: “Echt enthousiast ben ik niet over ouder worden. Maar je kunt zelf bepalen hoe je ermee omgaat.”

“De eerste rimpels hebben zich aangediend, al vind ik mezelf er nog steeds goed uitzien. Ik kijk tegenwoordig met extra veel aandacht naar oudere familieleden. Zo van; hoe worden zij oud? Veel hebben van die hangende oogleden. Als ik dat krijg laat ik het meteen wegsnijden. Kleine ingreep, groot verschil. Het past niet bij me om er verdrietig uit te zien, daar ben ik veel te vrolijk voor.”Advertisement

“Ik vind mijn buik niet zo mooi, de huid is slap geworden. Tuurlijk wil ik wel een killer body net als op tv of in de bladen, maar dan zou er nog 10 of 15 kilo af moeten. Ik probeer gezond en gevarieerd te eten, te sporten en water te drinken, maar die gezellige momenten met wat lekkers zijn me echt te veel waard om op te geven voor een sixpack. Echt enthousiast ben ik niet over ouder worden. Maar je kunt zelf bepalen hoe je ermee omgaat. Wanneer ik met mijn vriendinnen weer eens in een deuk lig om iets wat een van ons meemaakte, gaat het weleens mis en heb ik een oeps-moment. Dat vertel ik dan, waarna we daar weer heel hard om lachen. We worden allemaal ouder, we kennen het allemaal. Je kunt er maar beter de lol van inzien, toch?”

“Ik vind mijn hals mooi, met mijn sleutelbeenderen. Al loop ik niet meer in een hemdje om dat te laten zien. Dat past niet meer bij mijn leeftijd. Ik heb thuis tegen mijn kinderen gezegd: als ik iets aan heb wat niet meer kan, zeg het dan. Dat is gelukkig nog nooit nodig geweest. Mijn haar draag ik nog altijd lang, al knippen veel leeftijdsgenoten het af. Mijn blonde krullen geven me een gevoel van vrouwelijkheid.  Mijn man, waarmee ik al 20 jaar samen ben, zou het vreselijk vinden. Niet dat zijn mening allesbepalend is, maar het is toch leuk als mannen je zien staan. Toen ik laatst voor mijn werk een presentatie gaf in een supermarkt, kwam achteraf een man van 84 jaar naar me toe. Hij zei: ‘Je zult me wel raar vinden, maar ik wilde even zeggen dat je prachtige benen hebt.’ Vond ik helemaal niet raar, maar hartstikke leuk. Mensen zouden elkaar vaker een compliment moeten maken. Ik zat de rest van de dag op een roze wolk.”

_w4a0032

 

lightsbytena_preffered-image-1

Deze interviewserie met fotoshoot kwam tot stand in samenwerking met lights by TENA, een nieuw product dat pas sinds begin dit jaar verkrijgbaar is in de Nederlandse supermarkten en drogisterijen. Het ligt in het schap tussen de reguliere inlegkruisjes. Een op de drie vrouwen van 35+ krijgt te maken met kleine ongelukjes. Je kan hier een gratis proefpakket bestellen, zodat je het kan proberen. Doe er je voordeel mee.

 

Lees hier alles over ons advertentiebeleid.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button