De 36 dingen die je denkt als je in de sportschool staat

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Renske is dus sinds kort begonnen met sporten. Ja. Daar zijn we even stil van he? Zij ook.

**** STILTE *******

Wat een doorbraak, er gaat een wereld voor me open. Toegeven: er is af en toe wat tegenslag, maar het valt allemaal prima te overzien. Lees maar! Dat zeg ik: goed bezig dus, goed bezig.

1. We gaan er tegenaan vandaag. Ik ga honderd kilo afvallen en het zal me lukken ook. We beginnen met de skywalker op stand 9.

2. I got this mensen, I got this.

3. SWIP SWAP SWIP SWAP SWIP SWAP – je hoort nu geluid van de skywalker.

3. Jee, wat hebben de mensen hier allemaal fantastische pakjes en schoenen aan. Flitsend roze Nikes. Superstrakke zwarte trainingsbroekjes. En best wel sjieke tops.

4. Persoonlijk heb ik geen mooie sportkleren. Ik heb een oude HEMA-legging en stokoude sportschoenen van K-Swiss, want ik sportte nooit dús dan koop je ook geen nieuwe sportschoenen sjonge sjonge dat lijkt me logisch. Oh en ik heb een big momma t-shirt aan.

5. Gisteravond heb ik nog in het big momma shirt geslapen. Maar dat weet toch niemand. Dat zeg ik: nooit geen problemen maken van dingen die geen problemen zijn.

6. Toch ben ik intens jaloers op de mensen met de mooie pakjes. Het ziet er allemaal net even wat professioneler uit.

7. He, wat een naar gevoel toch, jaloezie. Het gaat helemaal in je lijf zitten.

8. Ik heb ook echt extreme zin om de fitgirl naast me pootje te lichten op de loopband.

9. BAM! Daar ligt ze. Met haar NIKE-pakje in maat 34.

10. Geintje hoor. Geintje.

11. Ja, lach maar, maar dat van die maat 34 was dus echt geen grap.

12. Misschien dat ik toch ook zo’n duur pakje wil MOET om in te sporten? Weliswaar in maat 40 (+) maar kniesoor. Ja, weet je wat, ik ga vanavond allemaal dure sportartikelen bestellen. Hele dure. Wat een heerlijk vooruitzicht.

13. Toch is het misschien wel zonde om nu heel veel geld uit te geven aan sportkleding. Ik wil bovendien nog een bepaalde riem van Gucci en die kost 350 euro. Stel dat ik zoals altijd na drie keer sporten afhaak? Dan is het weggegooid geld. En ik moet echt die riem.

14. Luister eens vriendin. Je mag niet afhaken want je hebt jezelf net in een takkeduur abonnement laten kletsen. En je moet honderd kilo afvallen. Hoe wil je dat gaan doen dan? Nou? Zie je wel, daar heb je geen antwoord op moehahaaaaa. No words gewoon.

15. Ik heb klappende dorst. Niet normaal. Even wat drinken. Slok slok slok flats!

16. Zal je het hebben. Nu is mijn big momma shirt nat. En dat, beste mensen, is geen gezicht kan ik je vertellen.

17. Ik zou wel even snel in de spiegel willen kijken hoe verschrikkelijk het eruit ziet, maar ja ik ging een half uur skywalkeren en ben pas vier minuten bezig.

18. Excusez moi. Vier minuten! Wat een afzetterij. En stand 9 is volgens mij voor professionals. Eens even kijken welke stand de brede meneer naast mij –

19. Fok my life echt. De skywalker helde opeens naar rechts. Was ik bijna met mijn bek tegen de skywalker van de buurman geklapt. Ik moet ook niet zo bezig zijn met anderen.

20. Dat is dus echt een thema in mijn leven. Ik ben veel te veel bezig met anderen.

21. Weet je wat. Belangrijke sportmensen zeggen altijd dat je gewoon je eigen wedstrijd moet rijden. Dat is het beste voor je prestaties. Dus dat ga ik doen. SWIP SWAP SWIP SWAP SWIPPERDESWAP – ik ga nu nog even achteruit.

22. Stand twaalf trouwens. De buurman heeft stand twaalf. Maar dat zeg ik: je moet je eigen wedstrijd rijden.

23. Walkeren. Ik moet mijn eigen wedstrijd walkeren.

24. En wat is iedereen hier trouwens DUN?!! En ik maar denken dat mensen naar een sportschool gaan om af te vallen? Echter, de meesten gaan dus naar de sportschool om niet aan te komen.

25. Dat is een belangrijk verschil.

26. Dat is een gekmakend verschil voor als je zelf dik in de sportschool staat.

27. Maar op een dag ga ik iedereen de ogen uitsteken. Ik ga zo hard prikken in de ogen van alle dunne bitchez hier dat wil je niet weten. Of je wilt het wel weten, dat kan ook.

28. Ik zag dat ze hier ook een klein restaurantje hebben. Met vet lekkere tosti’s.

29. Als je de gemiddelde tosti zou vragen door wie hij/zij vanavond het allerliefst wil worden opgegeten dan zegt-‘ie Renske. Daar durf ik vergif op in te nemen. Kijk maar ik doe het, ik STIK ik STIK!!! Geintje hoor, geintje.

30. Oké het is een ruwe schatting. Gebaseerd op het feit dat ik gewoon al heel veel tosti’s heb gegeten in mijn leven en ik heb eigenlijk nooit geen tosti horen klagen.

31. YAASSSS. Ik zit nu op 15 minuten. Nog maar de helft! Even kijken hoeveel calorieën ik heb verbrand.

32. Klik klik piep piep piep pieeeep je hoort nu het geluid van het dashboard omdat ik aan het opzoeken ben op hoeveel calorieën ik nu zit.

33. Bliep! 120 calorieën. Dat is.. dat is..

34. ..niet veel nee. Dat is niet veel. Het is in ieder geval géén tosti. Dus we kunnen inmiddels wel stellen dat het niet erg opschiet met dat afvallen van mij. Sterker: dit leidt helemaal nergens toe. Niet eens naar een tosti.

35. Weet je wat, ik stop ermee. Ik moet ook echt eerst betere schoenen hebben. En ik wil natuurlijk zo’n coole bidon. Je moet wel je spullen op orde hebben als je gaat sporten. De basis moet in orde zijn.

36. Ze hebben hier een sauna. Zal ik daar in? Kom ik in ieder geval met een rood hoofd thuis.

Lees ook: Hoe je een onwillig brein kunt helpen om je wél te laten sporten

Gerelateerde artikelen

Back to top button