De inspirerende laatste woorden van Steve Jobs: “Het ligt allemaal in jouw hart en jouw handen”

Steve Jobs was een van de meest welvarende mensen ter wereld, als mede-oprichter van Apple. Jobs overleed in 2011 en zijn laatste woorden gaan nu rond op LinkedIn en we geven toe, het zijn woorden van wijsheid.

“Ik heb het toppunt van succes in de zakenwereld bereikt. In de ogen van anderen is mijn leven de definitie van succes. Maar, naast mijn werk, heb ik weinig vreugde in mijn leven. Uiteindelijk is welvaart een feit in mijn leven waar ik aan gewend ben geraakt.”

“Op dit moment, terwijl ik op mijn ziektebed lig en over mijn hele leven nadenk, realiseer ik dat de erkenning en welvaart waar ik zo trots op was, hun glans hebben verloren en geen betekenis meer hebben op het moment dat je dood in de ogen kijkt.”

“In het donker, kijk ik naar de groene lichtjes die de apparaten die mij in leven houden hebben en hoor ik het gehum van machines. Ik kan de adem van God voelen en hoe dood dichterbij komt. Nu weet ik, als we genoeg welvaart hebben verzameld waar we ons hele leven mee kunnen doen, we andere dingen moeten najagen die daar niks mee te maken hebben. Iets belangrijkers dan dat: een relatie, kunst of een droom die we hadden toen we jong waren. Het non-stop najagen van geld verandert een persoon alleen maar in een verdraaid iemand, zoals ik.”

God gaf ons zintuigen om ons de liefde te laten voelen in iedereen zijn hart, niet de illusies die bij welvaart horen. Het geld dat ik heb verzameld in mijn leven kan ik niet met mij meenemen. Het enige dat ik mee kan nemen zijn de herinneringen van liefde. Dat is echte rijkdom die je zal volgen, vergezellen en kracht geven om door te gaan. Liefde kan duizend kilometer reizen. Het leven heeft geen limiet. Ga waar je wil gaan. Het ligt allemaal in jouw hart en jouw handen.”

“Wat is het duurste bed ter wereld? Een ziekte bed. Je kan iemand aannemen om je rond te rijden, geld voor je te maken maar je kan niet iemand huren die jouw ziekte voor je draagt. Fysieke dingen kun je verliezen. Maar er is iets dat je nooit meer kunt vinden wanneer je het verliest- het leven. Wanneer iemand een operatiekamer in rijdt, realiseert hij dat hij nog een boek uit moest leven – Het boek over een gezond leven.”

“In welke fase van je leven je op dit moment ook bent, de dag zal komen dat het licht uit gaat. Waardeer de liefde voor je familie, liefde voor je partner, liefde voor je vrienden. Zorg goed voor jezelf. Koester anderen.”

Lees ook:Lees dit als je iemand verloren hebt. Om kracht uit te putten!

(Beeld: iStock)

 

 

 

Geschreven door

Freelancejournalist en webredacteur bij Mynd. Lacht nog in haar slaap en probeert het leven door te dansen met een flinke dosis humor. Zoekt voor Mynd de beste filmpjes, mooiste fotoseries en de grappigste lijstjes.