Alles over de Moeder van Dennis Schouten

Dennis Schouten was natuurlijk het gezicht van PowNed van 2016 tot 2020. En nu kun je hem zien bij de videoserie van RoddelPraat, waar hij aan de slag ging sinds 2021. Dennis is 28 jaar oud en hij komt Glanerbrug. Voordat hij verslaggever werd, deed aan de opleiding filiaalmanager op het mbo. Vervolgens heeft ook nog eens studie op het hbo gedaan, maar hij is hier al snel mee gestopt om zijn dromen na te jagen. Inmiddels heeft hij naast een succesvolle carrière ook een eigen boek uitgebracht. Waar hij openhartig is over zijn jeugd. Hier heeft hij het onder andere over de band met zijn moeder.

Wat heeft de moeder van Dennis Schouten gedaan?

Dennis Schouten heeft al jarenlang geen contact met zijn moeder en dat heeft natuurlijk een reden. De moeder van Dennis deed namelijk alsof hij ziek was. Het begon bij dat hij steeds van psycholoog naar psycholoog moest. Maar op een gegeven moment liep het helemaal uit de hand: ‘Ze sleepte me net zo lang mee naar kinderpsychiaters totdat ik medicijnen kreeg. Die heb ik drie jaar geslikt in mijn puberteit en dat heeft mijn hoofd geen goed gedaan.’

Dennis en zijn zus

De gevolgen van de situatie van Dennis Schouten en zijn moeder

Deze situatie heeft natuurlijk veel impact gehad op het leven van Dennis Schouten, want zijn moeder wilde hem zelfs uit huis zetten en naar de Kinderbescherming sturen terwijl Dennis graag bij zijn vader wilde wonen: ‘M’n moeder gunde het niet om bij m’n vader te wonen. Ze had nog liever dat ik naar een tehuis zou gaan’. En vanaf dat moment besloot Dennis ook om het contact te verbreken met zijn moeder. Nu heeft hij al heel lang geen band meer met haar, maar toch heeft deze gebeurtenis veel invloed op hem: ‘Heel vrolijk ben ik nooit en ik heb stemmingswisselingen. Van de zeven dagen heb ik één goede dag die ik met een zeven zou beoordelen. Dan drie dagen een krappe voldoende. En drie dagen beoordeel ik met een onvoldoende, dan pakt elk scenario slecht uit.’ Hij heeft zelfs een euthanasiewens: ‘Al jaren worstel ik met het leven’. ‘Op papier heb ik een ontzettend goed leven, maar in de praktijk voel ik me zelden gelukkig. Gevoelens van leegte, eenzaamheid en onrust hebben de overhand.’ Dit is natuurlijk heel erg heftig, maar Dennis Schouten gaf aan dat hij er ondertussen vrede mee heeft en geen behoefte meer heeft aan hulp.

Dennis Schouten en zijn moeder

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button