Ga jij ook graag vroeg naar bed? Dan herken je deze dingen vast

Ga jij vroeg naar bed? En voel je je daarom ook wel eens een buitenbeentje? Word jij ook wakker met 34 gemiste whatsappgroepsberichten?Dan herken jij vast ook wel wat dingen van dit lijstje:

Lees ook: Gedachten waar je je aan vast kunt houden als je de grote sprong wilt wagen

Ik kreeg gisteren een appje. Een vriendin die ik graag wilde zien, schreef me: “Kom je rond 21 uur naar me toe?” Ik moet mezelf dan echt bedwingen om niet terug te appen: WAT?! ZO LAAT?
Mijn favoriete avond? Om een uur of half tien met mijn laptop richting bed, en daar lekker een filmpje kijken. Tegen een uur of elf duw ik mijn laptop van me af en val ik als een blok in slaap. En er zijn avonden dat ik dit al een half uur eerder doe. Het kan mij bijna niet vroeg genoeg zijn.

Erg?
Ik weet het niet. Ik schaam me er best voor, maar ik ben gewoon iemand die heel graag vroeg naar bed gaat. De warmte van de deken, het intieme van de donkere ruimte. Het maakt dat ik klaar ben voor de volgende dag – dagen die mij altijd heel vol zijn.

Ik kwam een heel herkenbaar lijstje tegen waarvan ik de meeste punten erg herken. Ik had het nooit zo helder gezien.

Dit zijn de dingen die alleen mensen die ook vroeg naar bed gaan zullen herkennen:

Een uitnodiging voor een feestje dat om tien begint is voor jou de hel!

Je hebt nog nooit live naar Pauw, Jinek of RTL Late Night gekeken.

In de zomer ga je regelmatig naar bed als het nog klaarlichte dag is!

Stappen op een doordeweekse dag is voor jou uitgesloten

Je staat erom bekend dat je weggaat op een feestje nog voor het serieus op gang is.

Oud & nieuw is voor jou de ERGSTE nacht van het jaar: Omdat je op MOET blijven.

Een film die om half tien begint, is voor jou no go.

Je haalt vaak niet eens één hele uitzending van Netflix, laat staan dat je een tweede gaat kijken!

Je moet altijd tegen je collega zeggen dat ze niet het laatste nieuws van Wie is de Mol? mogen verklappen omdat jij het altijd pas een dag later kijkt.

Je vrienden vinden dat je slecht communiceert omdat je pas de volgende inhaakt op de conversatie in whatsappgroepjes.

En dan nu nog één bekentenis van mij persoonlijk: ik ga regelmatig weg op feestjes ZONDER DAG TE ZEGGEN. Ik weet namelijk hoe het gaat: iedereen gaat aan je trekken en vragen of je nog heel even blijft. Maar ik wil niet. Ik wil naar bed. Daar voel ik me lekker. En de volgende dag gezond weer op.

Lees ook: De opkomst van de bore-out: als je je letterlijk ziek verveelt 

Gerelateerde artikelen

Back to top button