Dilemma: ik hoor mijn buren seksen

Van die lastige dingen die je soms gebeuren, en waarvan je niet goed weet wat je eraan moet doen, of hoe je er op moet reageren. Vandaag het verhaal van Jessica (45). Haar buren hebben regelmatig zúlke luidruchtige seks, dat Jessica letterlijk van het begin tot het einde kan ‘meegenieten’. Het dilemma: moet ze haar buren hierop aanspreken en hoe dan?

Jessica:

Toen ik in dit appartement kwam wonen, gaf mijn huisbaas aan dat het wat gehorig kan zijn. Niet erg, vond ik, bovendien zag zowel het huis als het portiek er keurig uit. En ik heb nog ook niets te klagen, behalve dat mijn bovenburen nogal luidruchtig zijn in bed. Een paar keer per week hoor ik ze seksen, en dat kan ik bijna letterlijk volgen. Gebonk, gegil, schuivende meubels, echt alles komt voorbij. Nu kan ik mijn slaapkamerdeur wel dichthouden en in de huiskamer gaan zitten, maar vaak gebeurt dit ’s nachts en dan lig ik er recht onder. Genant, vind ik, en inmiddels ook gewoon irritant. Ze kunnen toch wel een beetje rekening houden met hun omgeving? Ik zit er dan ook aan te denken om hier binnenkort iets van te gaan zeggen, maar iets houdt me tegen. Het is zo privé en ik kan het ze moeilijk verbieden. Toch denk ik dat ze wel moeten weten dat ze overlast veroorzaken. Maar hoe pak ik dat aan? Ze rechtstreeks aanspreken of via een briefje?

Lees ook: Waarom wraak weliswaar lekker is, maar niet constructief

Gerelateerde artikelen

Back to top button