Dilemma: “Mijn beste vriendin en ik groeien uit elkaar. Wat nu?”

Van die lastige dingen die je soms gebeuren, en waarvan je niet goed weet wat je eraan moet doen, of hoe je er op moet reageren. Deze keer het verhaal van Maartje, die al heel lang bevriend is met Karlijn, maar steeds minder met haar gemeen heeft. Moet ze de vriendschap opgeven?

“Karlijn en ik kennen elkaar al sinds onze studententijd. We hebben samen op kamers gezeten, gingen samen vier keer per week stappen, huilden samen om verloren liefdes en waren uiteindelijk getuigen op elkaars huwelijk. Je kunt wel zeggen dat we met elkaar door dik en dun zijn gegaan. Maar de laatste tijd lijkt het veranderd. Mijn man en ik zijn van de stad naar een dorp verhuisd en daardoor zien we elkaar veel minder dan voorheen. Dat is op zich natuurlijk niet zo erg, maar ja, je gaat na het werk niet zo makkelijk meer een wijntje drinken als je daarvoor eerst helemaal de trein moet pakken. En bellen schiet er ook vaak bij in omdat we het zo druk hebben. Zo hebben we steeds minder contact.

Daar komt nog bij dat ik me veel meer op mijn gezin ben gaan richten nu we eenmaal drie kinderen hebben. Karlijn heeft er maar eentje en daar houdt ze het bij. Prima, maar onze levens gaan daardoor wel steeds meer verschillen. Zij kan veel makkelijker weg en snapt dan niet altijd even goed dat het voor mij lastiger is om de boel thuis de boel te laten. Ze gaat nog vaak uit en luxe op vakantie en dat kunnen wij gewoon niet meer. Ik gun het haar allemaal, maar we hebben daardoor wel minder raakvlakken en we begrijpen elkaar niet meer zo goed. Ik houd veel van Karlijn, maar het voelt alsof onze vriendschap door mijn vingers glipt. Hoort dit er nou eenmaal bij en moet ik het misschien maar laten gaan, of zou ik meer mijn best moeten doen om de boel weer aan te trekken?”

Lees ook: Wat voor een soort vriendin ben jij? Doe hier de test

Gerelateerde artikelen

Back to top button