Dilemma: mijn date is me gaan stalken.

Van die lastige dingen die je soms gebeuren, en waarvan je niet goed weet wat je eraan moet doen, of hoe je er op moet reageren. Deze keer het verhaal van Valérie, wiens korte date de laatste tijd trekjes van een stalker begint te vertonen. Maar waar ligt de grens van aangifte?

Valérie (37):

“Ik leerde Bastiaan een paar maanden geleden kennen via internet. Op zich ging dat eerste contact prima, we hadden leuk mailcontact. Ook deed ik rustig aan met afspreken, maar na een telefoongesprek dat goed liep ontmoette ik hem  uiteindelijk in een café-restaurant in een grote stad, met veel mensen om ons heen. Ee beetje voorzichtigheid leek me wel goed, je hoort soms zulke rare verhalen dacht ik nog. Inmiddels heb ik zó’n spijt van die afspraak. Tijdens de date bleek al dat hij mijn type niet echt was. Echt mijn vinger erop leggen lukte niet meteen, dus heb ik langer met hem gepraat dan misschien goed was. Na een uurtje ben ik opgestapt, en ’s avonds heb ik hem gemaild dat ik het er verder bij wilde laten.
Maar dat pikte hij niet. Hij stuurde een woedende mail terug dat hij dit geen manier vond en ik hem valse verwachtingen had gegeven. Ik heb nog nog terug geschreven dat ik het jammer vond dat hij er zo over dacht, en ik het daar bij wilde laten. Maar sindsdien heeft hij me al tientallen mails en sms-jes getuurd. En die berichten verschillen van heel uitgebreid en boos, tot poeslief en soms zelfs smekend om een nieuwe afspraak. Ik weet niet wat me overkomt, en hij lijkt me duidelijk labiel. Tot nu toe probeerde ik het zoveel mogelijk te negeren, maar nu stuurde hij me gister een mail dat hij bij mijn werk langs wil komen, om ‘alles met me uit te praten’. En sindsdien merk ik dat ik angstig aan het worden ben. Want dit is toch te gek voor woorden? Ik wil absoluut geen contact meer met deze man, eigenlijk schaam ik me dood dat ik ooit met hem heb afgesproken. Maar ik weet niet wat ik moet doen. Is het overdreven als ik aangifte bij de politie overweeg? Of is er een andere manier om hem ervan te overtuigen me verder met rust te laten?

Elke week een myndboost in je mail?
[wysija_form id=”3″]

Gerelateerde artikelen

Back to top button