Dilemma: ik zag de man van mijn vriendin op Tinder

Van die lastige dingen die je soms gebeuren, en waarvan je niet goed weet wat je eraan moet doen, of hoe je er op moet reageren. Vandaag het verhaal van Denise (37), die de man van haar beste vriendin tegenkwam op…Tinder. En nu weet ze niet wat te doen: haar vriendin inlichten of niet? Wat zou jij doen in haar plaats?

Lees ook: Dé geheimen van een succesvolle lange relatie

Denise:

“Vorig jaar werd ik weer single, na een huwelijk van 11 jaar. Na een eerste periode van veel huilen, met vriendinnen praten en mijn weg alleen weer leren vinden, wilde ik op een goed moment weer voorzichtig om me heen gaan kijken. “Ga op Tinder!” zei mijn beste vriendin P. tegen me. “Hartstikke leuk, en je merkt vanzelf wel wat ervan komt toch?” Samen hebben we mijn profiel nog aangemaakt, met een flesje wijn erbij en vooral: heel veel gelach en gegier om al die mannen met hun vissen, snelle auto’s en zonnebrillen. Die we eensgezind samen weg swipeten, al zag ik ook wel een paar mannen die me wel leuk leken. Dat komt later wel, dacht ik.
Die lol van toen ging er snel af toen ik een dag later alleen op de bank de app weer opende om een beetje rond te kijken, en plotseling bleef hangen bij het profiel van iemand die me wel héél bekend voorkwam. In eerste instantie kon ik het niet geloven, zag ik dit nou echt goed? Maar het was echt zo: daar zag ik het profiel van H., de man van mijn lieve vriendin P. Met een wat vage foto, maar herkenbaar genoeg voor mij. Zelfs zijn leeftijd en woonplaats klopten! Ik heb zijn profiel in een soort flits weggeswiped, maar het laat me niet meer los. Ze zijn al jaren samen, ik kan me niet voorstellen dat hij vreemd zou gaan. En toch al helemaal niet op deze manier? Ik heb ook niet de indruk dat mijn vriendin hiervan af zou weten, toen we samen mijn profiel aanmaakten kreeg ik het idee dat ze Tinder voor de eerste keer zag. Maar ondertussen zit ik hier heel erg mee in mijn maag. Moet ik mijn vriendin dit vertellen? Of haar man hiermee confronteren? Ik ben bang dat ik ga stoken in een goed huwelijk. Maarja, of dat huwelijk nu wel zo goed is…?”

Lees ook: Waarom sorry zeggen echt niet altijd hoeft (sorry!)

Gerelateerde artikelen

Back to top button