26 dingen die je denkt als het snoeiheet is

Mariëtte is dol op mooi weer, en haar leven begint eigenlijk pas echt bij dertig graden. Dan is ze permanent high en denkt allemaal vrolijke dingen. 

Eigenlijk vind ik het weer heel stom. Als gespreksonderwerp (hoewel zeer bruikbaar als je echt volledig uitgepraat bent met iemand op een borrel, van het weer valt immers altijd wel iets te vinden) en vooral als klaagonderwerp, want aangezien tijd en energie immer schaars zijn, zie ik niet in waarom je een van beide zou verspillen aan negativiteit over een van die vele zaken waarop je nou net geen invloed hebt. En ik vind het weer ook stom als factor waardoor je je humeur laat beïnvloeden, maar laat ik daaraan zelf nou toch eens hartstikke schuldig zijn. Want man man man, wat ben ik niet te genieten op die eerste depressieve novemberdag, als de zomer lichtjaren ver weg is en er niks anders opzit dan zestien kilo chocola weg te werken. Maar daar staat wel tegenover dat ik, nu het honderd graden is, in een soort permanent staat van high verkeer. Daarom mag het kwik wat mij betreft nog wel een paar tandjes hoger en kijk ik reikhalzend uit naar zowel een drie weken durende hittegolf als klimaatverandering. (Ik weet het, ik weet het, klimaatverandering is helemaal niet grappig. Maar dertig graden wel.) Nu het snoeiheet is, denk ik allemaal vrolijke dingen. Zoals dit.

Lees ook: Zo creëer je een blijvend vakantiegevoel (ook thuis!)

• 28 graden, het is een begin. Een goed begin, maar toch, een graad of twee erbij zou geen straf zijn.

• Ik houd echt zoveel van buiten. Ik denk dat ik gewoon niet meer binnen ga wonen. Kan mijn huis best op Airbnb.

• Hoewel, wie wil er met deze hitte een huis huren waarbij je alleen maar naar de tuin kunt kíjken? En waar dan ook nog andere mensen in zitten?

• Het is natuurlijk wel een beetje mal dat ik op zo’n speciale site heb zitten uitrekenen wat een zwembad zou kosten. Van tien bij vijf. Wat helemaal niet in mijn tuin past.

• Maar ik hou gewoon niet van openbare zwembaden.

• Wel van het strand, al heb ik een diepgewortelde angst voor vissen en schrik ik me dus een hartaanval als er alleen maar een stukje zeewier langs mijn voet glijdt.

• Ik heb een keer gelezen dat iemand tegen een enorme kwal was opgezwommen, die toen helemaal losgebikt moest worden. Er stond zelfs een foto bij. Heb ik nog nachtmerries van.

• Waarom zijn er nog steeds mensen met een jas aan? Een JAS?

• Staat er in het hitteplan eigenlijk iets over een wijn-verplichting?

• ‘Je moet goed drinken met dit weer’ is een les die ik maar al te graag ter harte neem.

• Hoewel ik eigenlijk niet doordeweeks drink. Maar als deze plotselinge tropen al geen uitzondering waard zijn, weet ik het ook niet meer.

• De eerstvolgende die klaagt dat het te warm is krijgt trouwens een ros.

• Ik hoorde iemand zeggen: ‘Ik ga extra vaak naar de supermarkt, want daar is het tenminste koel.’

• Ik ga ook extra vaak naar de supermarkt, maar dat komt omdat het ijs de hele tijd op is.

• Het enige wat echt niet te doen is, is slapen. Ieder jaar overweeg ik weer om een airconditioning aan te schaffen, maar uiteindelijk blijk je zo’n ding in Nederland dan ongeveer drieënhalve dag nodig te hebben.

• Een deprimerend feit waar ik maar niet te veel aan denk, aangezien het nu heel warm is en vrolijkheid derhalve troef behoort te zijn.

• Wel raar dat de zomer vroeger altijd vier maanden leek te duren en tegenwoordig vier uur.

• Waarom denken mensen dat warmte automatisch betekent dat ze 89% van hun vel moeten laten zien? In de trein? En in de supermarkt?

• Ik wil helemaal niet zoveel vel zien.

• En een minirok is helaas maar voor weinigen weggelegd.

• Warmte en kleding is trouwens wel een heikele combi voor wie moet werken. De eeuwige strijd tussen smaakvol en zomergevoel is geen eenvoudige.

• Om het over kantoorairco maar niet te hebben. Want die staat of op de Noordpool-stand of is bezig de hittegolf binnen nog wat verder op te schroeven. In beide gevallen dient overigens het tropenrooster in werking te worden gesteld.

• Ook zo’n kwestie waar ik maar niet uitkom: kunnen teenslippers wel of kunnen teenslippers niet?

• En mouwloze tops? Misschien verschilt dat een beetje per persoon. Al weet ik eigenlijk niet in welke categorie in met m’n semi-kipfiletjes val.

• Ik denk dat sporten momenteel helaas dodelijk is.

• Maar dat geeft niet, want dankzij de liters zweet die er op een dag doorheen gaan, val ik vermoedelijk sowieso al genoeg af ter compensatie van ijs en wijn.

Lees ook: 31 dingen die ik meteen wil doen omdat het eindelijk mooi weer is

Gerelateerde artikelen

Back to top button