Dit leerde ik over de liefde dankzij mijn beste vriendin

Haar hele leven probeert Caitlyn de liefde te begrijpen. Hoe het gevoel in elkaar steekt, hoe het tot stand komt en wat de regels zijn. Het aantal romantische relaties in haar leven zijn schaars, maar dankzij haar beste vriendin leerde ze veel over echte liefde. 

 1. Echte liefde is zeker en onbaatzuchtig
  Je kunt altijd op de ander rekenen. Het maakt niet uit wat je aan het doen bent, je weet wanneer het serieus is en je gewoon je telefoon op moet nemen. Toen mijn relatie uitging, wilde mijn beste vriendin zonder na te denken zo in de auto stappen om naar mij toe te komen. Dat dit betekende dat ze minstens een uur onderweg zou zijn maakte haar niet uit. Uiteindelijk stond ze met twee zakken chips, twee bakken ijs, twee repen chocolade, Maltesers en drank op de stoep. Ook ik bood aan op de trein te stappen toen haar relatie strandde. Mijn telefoon stond de hele nacht voor haar aan, voor het geval dat ze niet kon slapen en ze wilde bellen. Je houdt van iemand en dat betekent dat je zeker wil weten of het goed met diegene gaat, maakt niet uit wat je daar voor moet doen.
 2. Echte liefde heeft geen last van afstand en tijd
  We wonen helaas niet bij elkaar om de hoek, maar op de momenten dat we elkaar nodig hebben zijn we binnen no time bij elkaar. We stappen in de auto, of in de trein. En zelfs als dat niet kan, dan bellen we even ook al racen we van hot naar her. Ik vind tijd voor haar, zij voor mij. Als we naar de supermarkt lopen, in de metro zitten et cetera. We benutten elk moment. Zo kunnen we ook een periode beiden heel druk zijn, maar bij een belangrijke gebeurtenis kan je altijd je hart luchten. Het is heel cliché, maar het voelt alsnog alsof ze heel dichtbij woont.
 3. Echte liefde is soms moeilijk
  Wie zegt dat liefde makkelijk is, heeft nooit echte liefde gekend. Liefde betekent ook soms de moeilijke vragen stellen, die hij of zij misschien niet wil horen. Je moet eerlijk kunnen zijn tegen elkaar. Zeggen dat je iets niet prettig vond, of je misschien niet gesteund voelde op dat moment. Als het goed zit, moet dat ook gewoon kunnen en moet je dit kunnen bespreken. Mijn beste vriendin voelde zich bijvoorbeeld niet helemaal gesteund toen ze had gehoord dat haar contract niet verlengd werd. Ik probeerde het van een positieve kant te benaderen, iets dat ze op dat moment niet nodig had, vertelde ze later. Ze wilde gewoon dat we even konden vloeken op haar werknemer. En dat was oké dat ze mij erop wees, want ik had het niet door en ik wil haar zo goed mogelijk kunnen steunen.
 4. Echte liefde is leuk
  Gelukkig is het niet alleen maar relatiebreuken en moeilijke gesprekken, want aan het einde van de dag zorgt ze wel voor een glimlach op mijn gezicht of een slappe lach die niet te stoppen is.

Dit weekend werd ik nogmaals herinnerd aan de immense liefde die ik voel voor mijn beste vriendin en al mijn goede vriendinnen. Bij wie ik volledig mijzelf kan zijn, waar ik al mijn emoties mee kan bespreken en waarvan niemand het gek vond dat we op mijn verjaardag laat in de nacht dansten in de woonkamer. Dat is voor mij echte liefde.

Lees ook: Trek de liefde van je leven aan met deze door de wetenschap gesteunde truc

(Beeld: iStock)

Geschreven door

Freelancejournalist en webredacteur bij Mynd. Lacht nog in haar slaap en probeert het leven door te dansen met een flinke dosis humor. Zoekt voor Mynd de beste filmpjes, mooiste fotoseries en de grappigste lijstjes.