Wat alle mensen zeggen die druk-druk-druk zijn

In drukke tijden hoort Mariëtte zichzelf nogal vaak hetzelfde zeggen. Wie het ook een tikje druk heeft, kan lekker mee-bingo’en.

Lees ook: De 11 fijnste plekken om aan de drukte te ontsnappen

Druk is uit, schijnt. Ineens hoor ik het overal om me heen, lees ik het voortdurend op allerlei sites: wie druk is, doet iets fout. Druk is een keuze en niet de goede keuze. Tenzij je het erg fijn vindt een aanzienlijk deel van je tijd te besteden aan werk, moetjes en stress-zaken, maar wie vindt dat? Ik niet, maar toch is het nog steeds vaak mijn antwoord als iemand vraagt hoe het gaat. Ik ben nooit een early adapter geweest, dus ik ben nog zo’n sukkel die het bij tijd en wijle een tikje eh… druk heeft, dus. Niet zo vreemd misschien met meer dan fulltime werk, twee kleine kinderen, een relatie, een sociaal leven, noem de clichés maar op. En ik probeer niet te veel te klagen, want als druk een keuze is, heb ik uitsluitend myself to blame. Een hypotheek is immers ook een keuze en bovendien ben ik slecht in nee zeggen. Nieuw werkproject? Kom maar door. Ik zie nog wat vrije avonden in mijn agenda. Vrijwilligers-dingetje dat even gefixt moet worden? Welja, kost me maar een half dagje. Dat ik niet heb. Maar geeft niet, prop ik wel ergens tussen. En voor je het weet heb je een inniger relatie met je laptop dan met je man. En zit er niks anders op dan doorbuffelen en je voornemen het in het vervolg echt anders aan te pakken (wat mij nooit heel goed lukt).
Momenteel zit ik weer in zo’n periode van meer werk dan tijd en viel het me op dat ik ineens grossier in oneliners. Ik herhaal opvallend vaak hetzelfde en denk in kringetjes. Misschien omdat het me ontbreekt aan tijd om eens lekker origineel te zijn. Het is inmiddels zo erg dat ik er zowat een bingokaart bij kan pakken. Wat ik niet doe. Want: geen tijd. Maar voor wie er wel zin in heeft: bingo even lekker mee:

Lees ook: Brak ik maar een been, dan had ik even rust… (als het leven te druk wordt)

 • Ik loop een beetje achter met mijn mail.
 • En mijn huishouden.
 • Agenda’s trekken… ja… Hoe zit je over vijf weken?
 • Ik doe het vanavond.
 • Netflix serie gezien? Eh, nee… Temptation Island… Wat is dat precies?
 • Ik zet mijn wekker wel wat eerder.
 • En ga ook wat later naar bed.
 • Is het al vakantie?
 • Kan het in drie minuten?
 • Nee ik héb je instagramfoto niet gezien. Al drie weken niet.
 • Vannacht dacht ik opeens…
 • Sorry, wat zei je? Ik dacht even aan iets anders.
 • Ik kan echt níéts onthouden, past gewoon niet in m’n hoofd.
 • Meer koffie, méér koffie…
 • Ik ben wat later.
 • DAAR HEB IK GEEN TIJD VOOR.

Lees ook: Waarom het eigenlijk gek is dat we ‘druk zijn’ gelijkstellen aan ‘belangrijk zijn’

Geschreven door