4 Stappen om geen Doorsnee Leven meer te leiden

Ik zou zeggen dat een van de coolste dingen waar ik van hield toen ik opgroeide en nu nog steeds van hou, naar de film gaan is. Naar de film gaan was altijd zo cool, niet alleen voor de ervaring om in de bioscoop te zijn, maar ook voor het eigenlijke verhaal van de film zelf.

Films trekken je aandacht als geen ander. Er is altijd wel een coole, dappere hoofdpersoon met een of andere gave. Of het nu superkracht, metalen kriebels, supergenie of gewoon cool is, de hoofdpersoon heeft altijd wel een eigenschap in zijn voordeel.

De hoofdpersoon vindt altijd een manier om de kansen te verslaan en de uitdaging van de antagonist te overwinnen.

4 Stappen om te stoppen met een doorsnee leven

Er is één ding dat ik nooit echt leuk vond aan films en dat is de manier waarop ze me lieten voelen als ik thuiskwam. Als ik thuiskwam, kwam ik langzaam terug bij de realiteit dat ik nooit een van die dingen zou kunnen doen.

Mijn verstand zou me vertellen dat ik gemiddeld was en dat ik dat waarschijnlijk voor 95% altijd zou blijven.

Ergens diep in mijn hart voelde ik dat ik geweldig was en dat ik eigenlijk bedoeld was voor iets groters dan hoe ik leefde. Uiteindelijk zou er iets moeten veranderen…

Hier zijn 4 onbetwistbare stappen om te stoppen met een gemiddeld leven:

1. Neem je macht terug

man-kijkt-weg-denken

Een van de ergste dingen die je jezelf op deze planeet kunt aandoen, is toestaan dat je macht in andermans handen ligt. Wat ik daarmee bedoel is dat velen van ons opgroeien en nooit een belangrijke beslissing over ons leven nemen totdat het tijd is om te gaan studeren.

Zoveel jonge mensen zoals ik worstelen tegenwoordig met besluiteloosheid en het is belachelijk.

De meeste Nederlandse kinderen gaan door het leven met iemand die je vertelt naar welke school je gaat, wat voor eten je eet, wat voor kleding je draagt etc.

Tegen de tijd dat je naar de universiteit gaat, krijg je te horen dat je moet kiezen naar welke universiteit je wilt gaan en dan je moet beslissen over wat je de rest van je leven wilt doen.

Ditzelfde kan leiden tot een weg van wrok jegens jezelf en anderen om je heen. Ik betrapte mezelf erop dat ik goede mensen in mijn leven de schuld gaf als ik gefrustreerd raakte over een situatie waarin ik me bevond.

Wat ik me niet realiseerde was dat ik door hen de schuld te geven in feite zei dat zij de controle hadden over mijn leven en mijn resultaten. Terwijl ik dat in werkelijkheid was. Toen ik eenmaal mijn schuld terugnam, nam ik ook mijn macht terug door me te realiseren dat ik het vermogen heb om mijn leven in elke richting te sturen die ik wil.

Neem je verantwoordelijkheid voor je daden terug en je zult een hele wereld van verandering zien.

Dat is iets waar je op kunt rekenen.

2. Geloof in jezelf

vrouw-loopt-tussen-granen-zonnebril-op-kijkend-beneden

Voordat ik hier dieper op inga, moet ik zeggen dat ik weet dat we allemaal oppervlakkig gezien in onszelf geloven. Om eerlijk te zijn is dat voor de meeste mensen ongeveer waar hun zelfvertrouwen ophoudt. We leven tegenwoordig in een maatschappij waarin veel jonge mensen opgroeien zonder dat hun meningen en uitdrukkingen gewaardeerd worden door de gezaghebbende figuren in hun leven.

Misschien denk je van niet, maar juist dit kan een drastisch effect hebben op de uitkomst van een mensenleven. Ze groeien op zonder waarde te hechten aan hun eigen meningen en uitdrukkingen, omdat dat deel van hen nooit is gevoed.

Als iets simpels als een plant niet wordt verzorgd of verzorgd, gaat hij dood, dus hoe zit het met zoiets complex en belangrijks als iemand die in zichzelf gelooft? Sommige dingen spreken voor zichzelf.

Goed nieuws voor ons is dat er een manier is om dit tegen te gaan en het is eigenlijk heel eenvoudig. We moeten de karaktereigenschap om in onszelf te geloven terugnemen. Als je dit doet, gaat er een hele wereld aan mogelijkheden open waarvan je nooit hebt gedroomd.

Voordat ik in staat was om mijn eerste 30 kilo af te vallen, was mijn mindset dat ik het nooit zou kunnen. Toen ik in mezelf begon te geloven, realiseerde ik me dat ik alles kon doen als ik dat geloofde en mijn acties daarop afstemde.

Ik garandeer je dat als je een succesvol persoon op welk gebied dan ook vraagt, ze je zullen vertellen dat ze wisten dat ze zouden zijn waar ze nu zijn. Twijfel niet langer aan jezelf, je bent alles wat je hebt als puntje bij paaltje komt.

3. Schrijf je doelen op

staand-werken-man-typen

Om heel eerlijk te zijn heb ik veel nutteloze informatie geleerd tijdens mijn schooltijd, maar als ik één stukje informatie moest kiezen waar ik naar had moeten luisteren en dat ik had moeten oefenen, dan zou dat het opschrijven van je doelen zijn.

Het belang van doelen opschrijven en je eraan houden is iets wat niet genoeg benadrukt wordt. Zou jij een lange reis maken zonder eerst de route te kennen? Ik denk het niet.

Een van de meest verwoestende dingen van mensen is dat ze geneigd zijn te denken dat als ze een idee hebben, ze het gewoon kunnen bewaren voor later in plaats van het fysiek te maken door het nu op te schrijven. Meestal als we dingen niet opschrijven hebben we de neiging om door te gaan met onze dag, ze te vergeten en er nooit meer op terug te komen.

Neem de tijd om te gaan zitten en uit te zoeken wat je wilt doen, wat de beste stappen zijn om te doen en een redelijk tijdsbestek om het te bereiken. Dan kun je dat opdelen in nog kleinere stappen en doelen.

Ik beloof je dat dit je leven 60% gemakkelijker zal maken, echt waar! Het leuke is dat je in het begin geen supergrote stappen hoeft te nemen. Alleen de kleinste stappen kunnen tot iets groots leiden als je ze volhoudt.

Als je je realiseert dat de reden waarom de meeste mensen nooit iets groots bereiken is omdat ze het gewoon nooit plannen, zullen de deuren voor je opengaan.

4. Barst uit je schelp

man-drinkt-kop-koffie-kijkt-buiten

Je macht terugnemen, in jezelf geloven en je doelen opschrijven zijn allemaal van vitaal belang om je volledige potentieel te benutten en uit het alledaagse leven te stappen.

Deze laatste stap is er echter één die centraal staat en dat is loskomen uit je comfortzone. We hebben allemaal wel eens iemand horen zeggen “je moet uit je comfortzone komen”, maar ze gaan niet echt in op het belang ervan. Je hersenen houden ervan om patronen te creëren die we kunnen volgen om het simpele feit dat het dingen makkelijker voorspelbaar maakt.

Het punt is dat je hersenen niet filteren tussen goede en slechte patronen, maar gewoon werken met wat ze krijgen aangereikt.

Daarom kan het moeilijk zijn om uit je eigen perceptie te stappen en je horizon te verbreden. Als je in de stress zit om uit je schulp te kruipen, onthoud dan gewoon dat je plan waterdicht is en voor jou zal werken.

Ik heb ooit een citaat gelezen dat zei dat mensen kunnen worden afgemeten aan de hoeveelheid lastige gesprekken die ze voeren. Het vergt lef om voor jezelf en je dromen op te komen, maar het is een must om geluk te bereiken met een vleugje succes.

Conclusie

Een snelle tip om iets moois te bereiken is om vooruit te plannen en ambitieuze maar realistische, leefbare doelen te stellen. Het moet iets zijn waar je echt een passie voor hebt, anders kan het volgende deel een beetje lastig zijn.

Nadat je je doel hebt gesteld, is de belangrijkste stap om erin te geloven. Luister naar me als ik zeg dat geloven in jezelf en in doelen cruciaal zijn op weg naar een betere versie van jezelf. Als jij je visie niet kunt zien, verwacht dan ook niet dat iemand anders dat kan.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button