Levensles: het meisje dat nog 5 minuten langer wilde spelen

Een man en een vrouw zaten samen in een speeltuin. Voor hen speelden hun kinderen. “Kijk, dat is mijn zoon daar bij het klimrek”, zei de vrouw terwijl ze naar een jongetje in een rode trui wees die lachend koprollen maakte. “Wat een leuk joch”, zei de man. “Zie je daar dat meisje in die blauwe jurk op dat fietsje? Dat is mijn dochter Sammy.”

De man keek op zijn horloge en zei toen: “Wat denk je ervan Sammy? Het is tijd om naar huis te gaan.” Maar het meisje wilde nog helemaal niet weg en vroeg met een lief kinderstemmetje: “Nog vijf minuten pap? Mag ik nog vijf minuten blijven?”
De man knikte vriendelijk en het meisje spurtte weg op haar fietsje, de zon in haar blonde krullen. De tijd ging voorbij en dus vroeg de man opnieuw, nadat hij een tijdje naar zijn dochter had gekeken: “Oké meisje, nu dan? Tijd om naar huis te gaan.” Maar ook nu smeekte ze: “ah toe pap? Nog vijf minuten? Mag ik nog vijf minuten blijven om te spelen?”
Ook nu weer knikte de man goeiig, en zag hoe zijn dochter capriolen uithaalde op haar fietsje, lachend en zingend.

“Goh”, zei de vrouw naast hem. “Wat bent u een geduldige vader!”
De man glimlachte en zei toen: ‘Sammy’s broertje Lars overleed vorig jaar, toen hij op zijn fietsje speelde op een plek niet ver van hier, Hij werd aangereden door een dronken bestuurder. Ik zou willen dat ik meer tijd met Lars had doorgebracht toen het nog kon, en zou alles doen voor nog één keer vijf minuten met hem. Dus heb ik mezelf beloofd dat ik alles uit mijn tijd met Sammy wil halen. Zij denkt dat ze nog vijf minuten van me krijgt om te fietsen. Maar in feite geef ik mezelf vijf minuten, om mijn meisje nog wat langer te zien spelen.”

Moraal: het leven gaat om prioriteiten, dus breng zoveel mogelijk tijd door met de mensen van wie je houdt. Je weet nooit hoe lang je nog van hun gezelschap mag genieten.

Lees ook: Levensles: de was van de buurvrouw

Gerelateerde artikelen

Back to top button