Lieve ik. Schrijf jezelf eens een mail in de toekomst!

Stel je voor: je krijgt op een dag een mail uit het verleden, aan jou gericht, van…jezelf.  Met daarin dat broodnodige schouderklopje, die ene wijze les die je nooit meer wil vergeten, die valkuil waar je soms dreigt in te vallen, die aanmoediging om vooral door te blijven zetten…. Stel je voor dat je in de toekomst een mail van jezelf zou krijgen waarin je jezelf zulke dingen kon vertellen. Wat zou jij jezelf dan schrijven? Welke tips, aanmoedigingen of inzichten van nu zou je aan jezelf willen vertellen over 2, 5 of 10 jaar?

Lees ook: Zweverige teksten van Boeddha die TOCH hout snijden

Via futureme.org kan dit: je jezelf een mail sturen op een door jou gekozen datum. En die wordt dan keurig op verzonden, bijvoorbeeld op je 50e verjaardag. Een heel leuke –en misschien ook wel ontroerende- manier om even contact te leggen met je vroegere ik. Ik vind het echt een geweldig idee, en ik denk ook wel dat ik weet wat ik mezelf zou willen vertellen. In ieder geval dat ik zoveel mogelijk moet genieten, niet bang moet zijn (want dat is nergens voor nodig, ben ik achter gekomen), dat ik de goede, vrolijke en lieve mensen om me heen dichtbij me moet houden (en de rest uit de buurt, en dat dat prima is en gewoon mág). Maar ook wat persoonlijke levenslesjes en dromen die ik nu heel goed weet, maar die ik over een paar jaar misschien wel weer even wil, of moet horen.

Het mooie is: je weet niet op welk moment in je leven de mail die je nu maakt aankomt. Je kan de datum dan wel instellen, maar je weet niets van je persoonlijke omstandigheden op dat moment, je stemming, de situatie waar je in verkeert. En dat je dan ineens je eigen stem in je mail krijgt, die iets tegen je zegt wat je misschien wel helemaal was vergeten (of niet): een prachtig gegeven. Want zeg zelf: wie kent jou beter dan jezelf? Ook zo benieuwd wat je ooit van jezelf voor mooie dingen te horen krijgt?

Lees ook: Die gekke mijlpalen in je relatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button