Marian (49) over haar 35+ lijf: “Mijn lijf is sterk en ziet er nog goed uit.”

Marian werd ernstig ziek, maar is inmiddels beter. “Binnenkort word ik 50 en geef ik weer een groot feest. Ik had het ook niet kunnen halen.”Advertisement

“De chemo heeft mijn huid heel snel ouder gemaakt. De medicijnen vallen de kwaadaardige cellen aan, maar je huid krijgt er ook een dreun van. De elasticiteit gaat eruit. In 2007 werd ik ziek. Kanker. Ik was net 40 en liet het grote feest dat ik gepland had, maar gewoon doorgaan. Mijn leven mocht niet stoppen nu ik ziek werd. Binnenkort word ik vijftig. Niet ziek meer, wel oud geworden als ik mezelf in de spiegel bekijk. Als ik nu ‘s ochtends in de spiegel kijk, denk ik: jeetje mina. Hoe gaan we hier weer wat van maken vandaag? Natuurlijk kan ik het relativeren. Ik ben er nog. Binnenkort word ik 50 en geef ik weer een groot feest. Ik had het ook niet kunnen halen.”

“Mijn lijf is sterk en ziet er nog goed uit. Ik werk naast mijn werk op een mbo-school ook als yogadocente. Met mijn spieren en lenigheid zit het wel goed. Die zijn beter dan twintig jaar geleden. Ik vind het zonde om te zien dat veel mensen in mijn omgeving hun lijf verwaarlozen. Kinderen van 16 jaar die al zoveel overgewicht met zich mee slepen. Krijg zo’n lijf nog maar eens gezond. Omdat ik ziek ben geweest weet ik hoe belangrijk het is dat je lichaam blijft functioneren. Dus doe ik daar mijn best voor. Al kun je ook niet alles met gezond leven voorkomen. Tijdens de yoga train ik mijn bekkenbodemspieren heel veel en toch heb ik geregeld een Oooeps-momentje®. Als ik op mijn werk lach met collega’s, doe ik mijn benen over elkaar om dat te voorkomen. Of als ik nies. Het is een automatisme geworden.”

“Sinds vijf jaar woon ik alleen met mijn dochter. Ik had nooit verwacht dat mijn man weg zou gaan. Maar als je kanker hebt gehad, verander je. Hij wilde de vrouw die ik vroeger was en die was ik gewoon niet meer. Nu ik eenmaal alleen ben, geniet ik ervan. De vrijheid van iedere keuze zelf mogen maken. Je nooit onder druk gezet voelen door een ander. Dat is goud waard. Een relatie is niet altijd verrijkend, het kan ook een gevangenis zijn. Ik voel me nu weer vrij en daar bloei ik van op. Mijn ogen staan nu anders. Daar probeer ik op te focussen wanneer ik in de spiegel kijk, niet op mijn rimpels.”

_w4a0346

lightsbytena_preffered-image-1Deze interviewserie met fotoshoot kwam tot stand in samenwerking met lights by TENA, een nieuw product dat pas sinds begin dit jaar verkrijgbaar is in de Nederlandse supermarkten en drogisterijen. Het ligt in het schap tussen de reguliere inlegkruisjes. Een op de drie vrouwen van 35+ krijgt te maken met kleine ongelukjes. Je kan hier een gratis proefpakket bestellen, zodat je het kan proberen. Doe er je voordeel mee.

 

Lees hier alles over ons advertentiebeleid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button