Tinderdaten met Eric (37): “Hij is leuk, maar de sex wil maar niet lukken”

Als je niet meer dagelijks in de kroeg staat, na de dertig dus, of niet makkelijk kunt versieren, is een beetje tinderen of lexa’en een uitkomst. We willen namelijk liefde, maarrrr we zijn ook kritisch. Te kritisch soms. En dan weten we niet of er nu wel of geen potentie in een date zit. Charlotte (34) twijfelt heel erg of ze moet blijven daten met Eric (37). Ze hebben het onwijs gezellig samen, maar tussen de lakens wil het maar niet vlotten. 

Charlotte: “Toen ik Tinder installeerde verwachtte ik er eigenlijk niet echt iets van. Ik dacht dat er alleen maar mannen opzaten die op zoek waren naar een snelle wip. Maar na een tijdje swipen raakte ik aan de praat met Eric. Écht een leuke man: goede baan, leuke kop en het eerste gesprek dat verder ging dat het plichtmatige ‘hallo-riedeltje’. Na een week of twee dagelijks veel berichten te hebben uitgewisseld besloten we af te spreken.”

“Het blijft toch spannend, zo’n eerste ontmoeting. Straks is die klik die je over de app had er helemaal niet in het echt. Met lichte vlinders in mijn maag stapte ik het café in waar we hadden afgesproken, maar ik had me geen zorgen hoeven maken. In het echt was Eric ook leuk, héél leuk. We hebben uren zitten praten, terwijl we steeds maar biertjes bleven bestellen. Hij had een heerlijk gevoel voor humor en het voelde supergoed. Vandaar dat ik, toen we eindelijk als een van de laatsten het café uitliepen, de stoute schoenen aantrok en hem uitnodigde voor een laatste drankje bij mij thuis.”

“Van een drankje kwam het natuurlijk niet. Nadat we eerst onwijs hadden staan zoenen in het portiek kwam hij mee naar boven, en gingen we direct door naar de slaapkamer. Als snel lagen we in bed, en ik had inmiddels wel zin gekregen, maar van sex kwam het niet… Het lukte hem niet. Hij zei dat hij wel opgewonden was, maar hij hield hem niet lang genoeg ‘omhoog’ om het af te maken. Hij schaamde zich kapot. Ik vond het zelf eigenlijk niet zo’n big deal. We hadden de hele avond in de kroeg gezeten, allebei veel gedronken, tsja.. dan kan dat gebeuren. Volgende keer beter toch?”

“Het probleem is alleen dat het de volgende keer niet beter werd. We spraken nog een paar keer af, waaronder een paar keer overdag (waarbij er dus geen alcohol vloeide), maar de sex bleef een probleem. Het is allemaal leuk en gezellig, tot we tot de daadwerkelijke daad over willen gaan. Dan lukt het hem gewoon niet om enthousiast genoeg te blijven om het af te maken. Het wordt dan ontzettend klungelig en ongemakkelijk, wat voor mijn libido ook geen wonderen doet. Hij zegt zelf dat hij last heeft van zenuwen, die op dat moment de overhand nemen. Hij zegt het supergraag te willen, maar zo’n grote druk te voelen op het moment zelf dat hij helemaal dichtslaat.”

“Ik weet echt niet wat ik hiermee aanmoet. Ik vind Eric een onwijs leuke man, en op alle andere gebieden heb ik echt het gevoel dat we goed klikken. Maar ik word hier heel onzeker van. Hij blijft maar zeggen dat hij heel graag wil, en dat hij mij heel leuk en sexy vindt. Maar waarom lukt het dan niet? Zijn het echt zijn zenuwen, of vindt hij mij gewoon niet aantrekkelijk genoeg? Die gedachte knaagt aan me, ondanks dat hij blijft benadrukken dat dat echt niet het geval is. Ik bedoel, we zijn net bij elkaar. Dit zou toch het moment moeten zijn dat je niet van elkaar af kan blijven? Dat alles nog vlinders, vluggertjes en hele dagen in bed is? Maar tegelijkertijd vind ik hem écht leuk, en is sex niet het enige belangrijke in een relatie. Dus, wat moet ik nou doen? Het beëindigen, of toch blijven aanklungelen?

Lees ook: Tinderdaten met Jake (35): ‘Kunnen langeafstandsrelaties echt werken?

Gerelateerde artikelen

Back to top button