Tinderdaten met Floris (25): ‘Leeftijdsverschil van 7 jaar, ik heb al een kind en hij studeert nog!”

Als je niet meer dagelijks in de kroeg staat, na de dertig dus, of niet makkelijk kunt versieren, is een beetje tinderen of lexa’en een uitkomst. We willen namelijk liefde, maarrrr we zijn ook kritisch. Te kritisch soms. En dan weten we niet of er nu wel of geen potentie in een date zit. Eva (32) date sinds vier maanden met Floris (25) en de intellectuele en seksuele klik is absoluut aanwezig. De twee zitten echter in totaal andere fases, zij heeft een eigen praktijk en heeft ze een kind van drieënhalf en hij studeert nog.

Tinder was eigenlijk een beetje tegen de verveling. Mijn leven was al druk zat met mijn eigen psychologiepraktijk en mijn dochtertje van drie destijds. Fulltime mama is niet altijd even aantrekkelijk als je de datingwereld weer instapt en de relatie met haar vader is goed, maar we zullen nooit meer bij elkaar komen. Dus daar zat ik, met een wijntje, op de bank, de kleine lieverd al op bed. Ik had de leeftijdscategorie van mannen wat ruimen gezet, want ja, je bent eigenlijk toch nieuwsgierig wat er nog meer op de wereld (en vooral in de buurt) rondloopt. Ik swipete hier en daar een beetje naar rechts en een beetje naar links en zo verscheen er een match op mijn scherm. Floris. Goede bos haar, fantastische kaaklijn… maar hij was nog maar 25. “Ach, misschien voel je je dan weer jong,” dacht ik nog.

De berichtjes vlogen al snel heen en weer. Hij bleek veel te lezen en een enorme interesse te hebben voor psychologie. De gesprekken op Tinder gingen al snel over op WhatsApp-berichtjes, tot telefoongesprekken en al snel leidde het tot onze eerste date. Het was gezellig, en hoe cliché ook staarden we de gehele avond elkaar diep in de ogen. Hij had er bovendien geen problemen mee dat ik een dochtertje had, maar op dat moment voelde ik mij ook weer vijfentwintig. Na een paar dates ben ik zelfs een keer bij hem blijven slapen, maar hij heeft daarna van zijn huisgenoten (o ja, echt. Hij woont nog met huisgenoten) toch wel wat vragen gekregen over de fiets met een kinderzitje die in de tuin stond.

Ons leeftijdsverschil laten we even voor wat het is, want het is gewoon ontzettend fijn. We gaan regelmatig samen even de deur uit, ook al is het maar voor een wandeling. Ook kan hij ontzettend goed overweg met mijn dochter. Soms lijken we net op een klein gezinnetje. Maar het blijft toch in mijn achterhoofd knagen dat ik misschien nog wel een broertje of zusje wil voor die kleine, en hij moet überhaupt nog afstuderen en aan het werkende leven beginnen. Hij staat nou niet een twee drie te springen om zelf een kind te maken, ook al vindt hij het oefenen voor het moment suprême helemaal niet erg. Wie weet is hij over twee jaar er wel klaar voor, maar alsnog zitten we in verschillende fases. Als we bij elkaar zijn is het fantastisch, maar als hij er niet is begin ik weer te twijfelen. Iemand goed advies?

*Namen zijn vanwege privacy-overwegingen veranderd.

Meer Tinder-verhalen? Lees dan ook: Tinderdaten met Jamie (35): ‘Alles klopt, maar ik voel niks tijdens de seks’

(Beeld: iStock)

Gerelateerde artikelen

Back to top button