Tinderdaten met Jake (35): “Kunnen langeafstandsrelaties echt werken?”

Als je niet meer dagelijks in de kroeg staat, na de dertig dus, of niet makkelijk kunt versieren, is een beetje tinderen of lexa’en een uitkomst. We willen namelijk liefde, maarrrr we zijn ook kritisch. Te kritisch soms. En dan weten we niet of er nu wel of geen potentie in een date zit. Anne (34) twijfelt heel erg of ze moet blijven daten met de Britse Jake (36). Van zijn accent krijgt ze weke knieeën, hij is galant en lief, maar ze ziet hem naar een week per twee maanden. Wat moet ze doen?

We matchten op de een na laatste dag van zijn verblijf in Nederland. Het was een maandag waarop ik weer uit verveling op Tinder aan het Swipen was. Bij zijn naam vermoedde ik al dat hij Brits of misschien Amerikaans was. Na een kwartier kreeg ik de melding: ‘It’s a match!’ Al snel begonnen we te kletsen, maar ook snel kwam ik erachter dat hij op woensdag alweer naar Engeland zou gaan. Hij was voor zijn werk enkele maanden in Amsterdam gestationeerd geweest en vertrok weer naar zijn woonplaats. Beiden realiseerde we dat dus haast achter het plannen van een date zat, want hij had nog geen idee wanneer hij terug zou komen.

Zo gezegd, zo gedaan. Een dag later zat ik tegenover deze charmante Britse man met een sexy accent en goede manieren. We lachten, praatten over onze families, vorige tinderdates en relaties en de tijd vloog voorbij. Hij moest nog pakken voor zijn vroege vlucht en voor mij stond werk de volgende dag weer op de agenda. Buiten de deur van het café waar we gezeten hadden vroeg hij of hij mij naar huis mocht lopen. ‘Can I walk you home?’, wie zegt daar nou nee tegen? Een paar meter verderop pakte hij mijn hand vast en enkele meters verder hield ik het niet meer en heb ik hem gezoend.

Jake vertrok weer naar Engeland maar kon een maand later al regelen dat hij weer voor zijn werk een paar dagen naar Amsterdam kon. Zo kon hij om de een of twee maanden nog wel eens langskomen. Dat ritme zit er nu nog steeds in. Hij komt vaak ’s avonds langs na zijn werk, want een dag samen iets doen zit er helaas niet in. Dan staat hij weer met een presentje voor de deur, of gaan we uiteten. Ook toen hij op mijn verjaardag nog in Engeland was, had hij lang in de rij gestaan bij het postkantoor om een pakketje te sturen zodat deze precies op mijn verjaardag aan zou komen. Ontzettend lief! Wanneer hij wel in Nederland is, komt hij ook vaak vanuit zijn werk naar mij toe. Vaak is hij zo moe dat hij al op de bank in slaap valt, dus gebeurt er over het algemeen ook vrij weinig in de slaapkamer. Maar het is zo’n lieve man, ik kan het hem maar moeilijk kwalijk nemen.

Nu bracht hij laatst het onderwerp naar boven of we niet, in de tijd dat we elkaar niet zagen, met andere mensen konden daten. Hij vindt het voor mij vervelend dat we elkaar maar zo weinig kunnen zien, terwijl ik niet een probleem zie in wachten tot hij weer langskomt. In de tussentijd ben ik druk met werk en natuurlijk mis ik dan wel eens een arm om mij heen. Een lange afstandsrelatie is natuurlijk ook niet altijd makkelijk, maar zou het kunnen werken? Wat is wijsheid?

Lees ook:Tinderdaten met Bram (36): ‘Hij staat zeven dagen in de week op de stoep’

(Beeld: iStock)

Gerelateerde artikelen

Back to top button