Tinderdaten met Job (33): “We leiden totaal andere levens. Hij muzikant, ik redacteur”

Als je niet meer dagelijks in de kroeg staat, na de dertig dus, of niet makkelijk kunt versieren, is een beetje tinderen of lexa’en een uitkomst. We willen namelijk liefde, maarrrr we zijn ook kritisch. Te kritisch soms. En dan weten we niet of er nu wel of geen potentie in een match zit. Carmen (29) date al een tijd met Job (33). Wanneer ze samen zijn is het heerlijk, maar het is moeilijk om elkaar te zien door hun compleet andere levens. Hij is muzikant, zij redacteur. Hij een nachtdier, zij een gedwongen ochtendmens. 

“Eigenlijk was ik nog helemaal niet klaar om te gaan daten, maar wanneer een man zoals Job je pad kruis, kun je geen nee zeggen. Ik tenminste niet. Met een groep vrienden waren we wijn aan het drinken op vrijdagavond en we hadden allemaal onze telefoon uitgewisseld om collectief voor iemand anders te gaan tinderen. Als snel lagen we lachend op de grond, maar na wat vreemde Tinder-gesprekken eiste ik mijn telefoon terug. Mijn reputatie hoefde nog niet compleet naar de knoppen. Tussen de matches stond Job. Lang, knap, met een gitaar in zijn handen, maar zijn derde foto deed het hem een onweerstaanbare lach. Ik hoefde niet lang na te denken en stuurde hem een bericht.”

“We bleken dezelfde humor te hebben en ook nog eens dezelfde muziek smaak. Hij is ontzettend gepassioneerd over muziek, hij is immers beroepsmuzikant en speelt bij verschillende bands. Onze eerste date was een kopje koffie op zondag, dat uitliep tot een dineetje tot nog een afzakkertje. Hij moest op een gegeven moment toch echt weg om op te gaan treden ergens, en ik bleef met een glimlach achter. Inmiddels hebben we elkaar al meerdere keren gezien, altijd met een flinke dosis humor en lange gesprekken. Vaak ’s avonds na mijn werk en voordat hij het podium op moet. Gelukkig is hij niet altijd onderweg dus kunnen we ook nog wel eens de nacht bij elkaar spenderen. Ook in bed stelt hij niet teleur, maar dat kan iets te maken hebben met de ‘vlugge vingers’ van een gitarist als je snapt wat ik bedoel.”

“Toch begin ik het steeds lastiger te vinden, die verschillende schema’s, de verschillende levens. Hij is een muzikant, staat elke week meerdere keren op een podium en leeft vooral ’s nachts. Ik sta om tien over half zeven ’s ochtends al weer naast mijn bed om op tijd te zijn om nieuws te verslaan. Hij ligt er dan met geluk net twee uur in. We leven soms langs elkaar heen heb ik het gevoel, wanneer hij veel optredens heeft. Het is lastig om te plannen wanneer we samen zijn, maar als we dan samen zijn is het fantastisch. Aankomende zomer gaat hij sowieso een druk schema hebben, hij gaat zelfs dan nooit op vakantie omdat hij zoveel onderweg is. “Al twee relaties zijn stuk gelopen door het gebied waarin ik werk,” zei hij laatst. Was dat een waarschuwing of deelde hij gewoon informatie? Zie ik nu gewoon beren op de weg of gaan onze levens gewoon echt niet samen?”

Lees ook: Tinderdaten met Lucas (45): “Hij zegt dat ik vanzelf ga wennen aan zijn drie kinderen”

Gerelateerde artikelen

Back to top button