Tinderdaten met Mart (26): “Hij wordt onzeker van mijn succes”

Als je niet meer dagelijks in de kroeg staat, na de dertig dus, of niet makkelijk kunt versieren, is een beetje tinderen of lexa’en een uitkomst. We willen namelijk liefde, maarrrr we zijn ook kritisch. Te kritisch soms. En dan weten we niet of er nu wel of geen potentie in een date zit. Puck (30) date sinds drie maanden met Mart (26) en vindt het heerlijk om weer lekker bij iemand in zijn armen te kunnen kruipen nadat haar drukke werkdag erop zit. Ze heeft echter het vermoeden dat Mart wat onzeker wordt van haar carrière.

“Ongeveer een jaar nadat mijn serieuze relatie van 4 jaar uit was gegaan, was ik wel weer klaar voor een nieuw avontuur. Een vriendin moedigde me aan Tinder te downloaden en in eerste instantie vond ik het maar niks. Wat was er gebeurd met de tijd dat je nog iemand kon versieren in de bar? Of een leuke man die een gesprek begon op straat? Helaas was dat het afgelopen jaar ook niet gebeurd, dus moest ik er wel aan geloven. Na heel veel nee’s, kwamen er een paar match. Waar het gros niet verder ging dan ‘Hallo, hoe is het?’ zat het gesprek met Mart vol met humor. Hij was net klaar met zijn studie, was begonnen aan zijn eerste baan en was ongelofelijk charmant. Niet heel veel later zat ik bij hem op de bank.

De weken verstreken en het bleef leuk. Ik ontmoette zijn vrienden, hij een paar van mij. Ondanks mijn drukke baan in de media, vonden we altijd wel een moment om elkaar te zien. Hij wat makkelijker dan ik, maar dat maakt niet uit. Een afspraakje is een afspraakje, en een croissant op zondagochtend blijft een croissant. In eerste instantie leek er geen wolkje aan de lucht, zoals het gaat in de eerste fases van verliefdheid. Maar hoe verder we kwamen hoe meer ik ging merken dat hij tegen mij op ging kijken. Want ik heb al een goede baan (maar hé ik heb al enkele jaren meer werkervaring), gesetteld in een eigen huis, ben volledig onafhankelijk. Hij is nog bezig met het opzetten van zijn leven en wat meer zekerheid. Ik heb daar geen problemen mee, maar volgens mij wordt hij onzeker van me en het ‘succes’ dat ik heb. En dat vind ik toch echt een afknapper… Zal ik er iets van zeggen, het afkappen, of doorgaan alsof er niks aan de hand is?

*Namen zijn veranderd vanwege privacy-overwegingen.

Lees ook: Tinderdaten met Jake (35):’Kunnen langeafstandsrelaties echt werken?’

(Beeld: iStock)

Gerelateerde artikelen

Back to top button