Wat veel singles allang weten: een relatie gaat je niet redden (dat kun alleen jijzelf doen!)

Lange tijd dacht Caitlyn dat een relatie alles op zou lossen. Dat ze dan ‘compleet’ zou zijn. Ze kon zwaarmoedig worden van de gelukkige relatie van haar ouders die deze zomer veertig jaar samen zijn of van haar broer en schoonzus die voor elkaar gemaakt zijn. Ze zag alleen de zonnige kant, en als zij nou iemand zou vinden dan zou de zon ook op haar schijnen….

Maar weet je wat? Dat is dus niet zo!

Want een relatie lost niet al je problemen op. Het haalt niet opeens al het negatieve uit je leven, je zult zelf nog steeds hard moeten werken. Ook een relatie is hard werken. Waar ik vroeger altijd dacht dat het krijgen van een relatie het lastigste deel was, realiseer ik me nu dat een relatie goed houden ook geen sinecure is.

Door een relatie ga je niet opeens van jezelf houden. Jaren lang zocht ik de bevestiging bij anderen om van mijzelf te kunnen houden. Ik vond hun mening het belangrijkst. Geen wonder dat na een tijdje de mannen in mijn leven vanzelf verdwenen, want er is niks onaantrekkelijker dan iemand die niet compleet van zichzelf houdt. Het is belangrijk dat je alle plussen en minnen van jezelf accepteert, want dan kan diegene waar je een relatie mee hebt dat ook.

Je bent heus niet altijd 100% gelukkig ook al heb je een relatie. Met of zonder, het leven heeft zijn ups en downs. Je zult soms ruzie hebben met elkaar, chagrijnig zijn over iets of gewoon je dag niet hebben. Je partner kan je dag wel beter maken, maar een garantie op een ultiem gelukkig leven is het niet.

Ook ‘genees’ je niet van een relatie. Oude wonden zul je blijven houden. Het is aan jou om hier vrede mee te krijgen. Je partner is geen magiër die het verleden kan uitwissen. Hij of zij kan je simpelweg ondersteunen terwijl jij je wonden laat helen.

Vergeet ook niet dat een relatie niet de enige manier is om liefde te ontvangen. Ik realiseerde het me toen ik laatst in een restaurant zat met vriendinnen: op dat moment was ik compleet gelukkig. Met mijn vrienden die mij door dik en dun steunden, mij aan het lachen maakten en met wie ik alles kon bespreken. Ook het feit dat mijn broer door het vuur durft te gaan voor mij, betekent de wereld!

Tegenwoordig heb ik een lieve vriend, die mijn inspireert om het beste uit mezelf te halen. Maar ik heb mijzelf gered, helemaal alleen. Een prins op het witte paard is mooi, maar je moet je eigen draken kunnen verslaan.

Meer lezen over relaties? Lees dan ook: Deze mensen delen het beste relatieadvies dat ze ooit kregen

(Beeld: iStock)

Gerelateerde artikelen

Back to top button