Xandra over haar 35+ lichaam: “Al ben ik 42 jaar, mijn kont mag er nog steeds zijn.”

Xandra (42) leerde op haar 40e haar grote liefde kennen. Meteen was ze zwanger. Maar dat heeft wel iets gevraagd van haar lichaam. “Dikker worden, kleine ongelukjes: ik vind er niks aan om ouder te zijn.”Advertisement

“Ik woog jarenlang 55 kilo. Superslank was ik. Tot 10 jaar geleden. Toen merkte ik dat een extra kilootje er niet meer zo makkelijk vanaf ging. Ik kreeg een zittende baan, nadat ik lang in de horeca had gewerkt. Ik besloot: boven de 60 kilo laat ik mezelf niet komen. Maar je verlegt je grens steeds, hè? Dus woog ik 64 kilo toen ik op mijn 41e zwanger raakte. Natuurlijk had ik liever jonger moeder willen worden, maar ik had toen een relatie met een man die niet de juiste man was om kinderen mee te krijgen. Hij was niet goed voor me. Nadat ik er na vier jaar eindelijk een punt achter durfde te zetten, besloot ik voor een spermadonor te gaan. Mijn moederwens was te groot om te laten varen.”

“Ik maakte een afspraak in het ziekenhuis voor een intake en ontmoette diezelfde week mijn ware. Ik belde af en een jaar later was ik op natuurlijke wijze zwanger. Tijdens mijn zwangerschap merkte ik wel dat ik geen 30 meer was. Ik was moe en vond vooral de laatste maanden loodzwaar. Na de bevalling had ik maanden nodig om weer op de been te komen. Door de borstvoeding viel ik iets af, maar ik bleef steken op 70 kilo. Zwaar van boven met slanke benen eronder. Ik heb een abonnement op de sportschool maar ben al vier weken niet geweest. Met een baby thuis heeft daar iets aan doen nog geen prioriteit nu. Dat mijn vriend kok is, helpt ook niet. Eten is zo lekker.”

“Ik vind er niks aan om ouder te worden. Soms voelt het alsof de tijd tegen me is. Ik wil nog zoveel meemaken en doen. Zeker sinds ik bevallen ben, merk ik ook aan mijn lijf dat ik ouder word. Wanneer ik mijn dochter uit de auto haal of haar even snel op de grond verschoon, heb ik weleens een klein ongelukje. Tampons kan ik ook niet meer gebruiken. Die vallen er gewoon uit. Volgens de dokter is mijn lijf nog aan het herstellen van de zwangerschap en bevalling. Ik probeer maar vooral aandacht te besteden aan waar ik wel blij mee ben. Mijn grote ogen en mijn goede achterwerk, bijvoorbeeld. Want al ben ik 42 jaar, mijn kont mag er nog steeds zijn.”

_w4a1110

 

lightsbytena_preffered-image-1

Deze interviewserie met fotoshoot kwam tot stand in samenwerking met lights by TENA, een nieuw product dat pas sinds begin dit jaar verkrijgbaar is in de Nederlandse supermarkten en drogisterijen. Het ligt in het schap tussen de reguliere inlegkruisjes. Een op de drie vrouwen van 35+ krijgt te maken met kleine ongelukjes. Je kan hier een gratis proefpakket bestellen, zodat je het kan proberen. Doe er je voordeel mee.

 

 

Lees hier alles over ons advertentiebeleid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button