20 dingen die je denkt als je niet op een feestje bent

Mariëtte houdt tegelijk wel en niet van feestjes. Ze is heus geen rare kluizenaar, maar ze kan er wel behoorlijk van genieten als ze ergens niet is. Wat ze zelf dan ook wel weer een beetje bejaard vindt, natuurlijk.

Ik ben een beetje een feestjes-ambivalent. Echte feestjes bedoel ik, niet de verjaardag van m’n nichtje of de buurvrouw, maar feestjes waarvoor je moeite moet doen voor de kaartjes dan wel van hippe mensen die een hippe leeftijd op hippe wijze gaan vieren. In een afgehuurde tent, met dj’s en alles. Omdat ik nog weleens een boek schrijf, heb ik het grote voorrecht uitgenodigd te worden voor het boekenbal en zelfs daar heb ik het. Van tevoren zie ik het helemaal zitten en heb ik er zin in, maar als de datum nadert, brokkelt dat een beetje af. Nu zeg je het boekenbal niet af, en ook geen hippe feestjes voor hippe leeftijden want dat word je nog lang nagedragen, maar toch heb ik altijd wel die neiging. En soms doe ik het ook, of ben ik van tevoren al blij dat ik niet kan, of zorg ik een beetje dat ik niet kan. Want ik vind het dus ook gewoon heel fijn om thuis te zijn, zelfs in de wetenschap dat er ergens een party going on is, met een dj en alles, waar ik bij had kunnen zijn. En dan ben ik dus blij dat ik er niet ben. Wat ik dan zelf weer stom vind. Kortom, een hoop om over na te denken, zoals dit:

Lees ook: Voor iedereen die liever Netflixt dan op een feestje staat

 • Mis ik iets? Maar dan echt iets heel bijzonders?
 • Ik zag wel allemaal van die swingende foto’s op Facebook.
 • Maar dat zegt niks. Ik was een keer op een heel stom feest waarvan ik later de foto’s op Facebook zag. Het leek het Met gala wel. Maar het was er echt heel stom.
 • Misschien gaan mensen juist op stomme feesten van die heel blije Facebook foto’s maken. Want niemand wil op een stom feest zijn en dan ziet het er in elk geval nog wat beter uit.
 • In elk geval ben ik blij dat ik er niet ben. Al voel ik me altijd een beetje bejaard als ik zoiets zeg.
 • Maar het is wel zo. Ik heb het tegenovergestelde van fear of missing out.
 • Love of missing out. Ik las laatst dat dat een nieuwe trend is.
 • Ben ik wel lekker hip, ook al ben ik dan niet op een hip feest.
 • Niet dat ik totaal antisociaal ben ofzo. Of een rare mensenschuwe kluizenaar.
 • En ik ga heus weleens ergens heen. En vind het dan ook leuk.
 • Als ik iemand ken. Anders durf ik niet. Echt niet. Niks erger dan een feest waar je niemand kent.
 • En dat de rest elkaar dan allemaal wel kent.
 • Ik snap ook nooit zo goed dat mensen hysterisch kunnen worden als ze ergens voor uitgenodigd zijn of kaarten hebben.
 • Of andersom: als ze niet uitgenodigd zijn of dat het al uitverkocht was.
 • Vind ik juist heerlijk.
 • Kan ik vroeg naar bed en dan lekker een boek lezen.
 • Klinkt dit suf? Ja, zeker hè?
 • Nou ja, dan maar suf. Het is wel echt heel fijn.
 • Ik ben ook zo blij dat ik dan morgen geen kater heb.
 • Wanneer ben ik zo geworden?!

Lees ook: 60 dingen die je denkt op een feestje waar je NIEMAND kent

(Beeld: Unsplash)

Gerelateerde artikelen

Back to top button