Deze huwelijksgeloften gaan recht je hart in: “Alles wat ik wil, wil ik met jou”

Soms stuit je op een stukje tekst…dat kun je niet anders dan delen. Op de website brightside.me las Femke deze huwelijksgeloften en ze baalde ervan dat haar man deze woorden zes jaar geleden niet op haar huwelijk heeft uitgesproken. Ga jij trouwen? En past dit een beetje bij je? Jatten maar, zou ik zeggen

“Met jou trouwen is niet het einde van mijn vrijheid, het is het begin ervan. Jij bent degene met wie ik het leven in wil duiken. Als ik ga stappen in de weekenden, ben jij degene met wie ik naar huis wil. Als ik op avontuur ga, wil ik dat jij de kaart vasthoudt. Als ik nadenk over de toekomst, kom jij voor in elk plan. Met jou wil ik helemaal uit mijn plaat gaan tijdens het happy hour. Met jou wil ik in mijn ondergoed door het huis dansen. Jij bent degenen die me laat voelen dat de hele wereld open ligt en dat we kunnen doen wat we willen. Ik wil in de toekomst springen met jou – want naast jou is alles groter, spannender en mooier dan ik me ooit voor kon stellen.

Ik wil geen huisje-boompje-beestje. Ik wil er vandoor met jou – naar verre landen, vreemde landschappen en de uithoeken van de wereld die maar half zo mooi zouden zijn geweest als jij niet bij me was. Als ik mijn backpack op mijn rug sjor en me naar het vliegveld begeef, dan ben jij de enige met wie ik aan boord van het vliegtuig wil gaan. Jij bent degene met wie ik wil verdwalen, een tent wil opzetten en door verlaten straten wil lopen om vijf uur in de morgen na een bizarre, dronken nacht in een stadje waarvan we de naam niet eens kunnen uitspreken. Als ik weer thuis kom van deze reis en vol verhalen zit die ik allemaal aan mijn vrienden wil vertellen dan wil ik dat jij bij me bent om te bevestigen dat het echt zo fantastisch was als ik schets. Omdat jij de enige bent die dat weet. Jij bent degene bij wie ik thuis wil komen en met wie ik wil ontsnappen. Ik wil dat je bij me bent tijdens alle avonturen die nog gaan komen. Alles wat ik wil, wil ik met jou.

Begrijp me goed, ik wil niet dat je het altijd met me eens bent. Laat me de persoon zijn die je wil uitdagen – om te veranderen, om te groeien, om mijn blik op de wereld te verbreden op manier waarvan ik niet eens wist dat die bestond voordat ik jou ontmoette. Ik wil verhitte gesprekken om drie uur in de nacht. Ik wil enorme meningsverschillen als ik over de grens ga. Ik wil gepassioneerde ruzie’s over de manier waarop we leven, want jouw vuur wakkert het mijne aan en ik wil dat die vonk nooit uitdooft. Ik wil iemand zijn die jij durft uit te dagen, want soms heb ik dat gewoon nodig. En echt waar, ik zal hetzelfde doen voor jou.

Ik zal mezelf niet laten gaan nu ik met jou ben. Om liefde te laten voortbestaan moet je het blijven voeden – Ik wil mezelf opbouwen, terwijl ik naast je sta. Iets in jou inspireert me om groter, mooier en brutaler te zijn dan ik ooit had bedacht. En ik hoop dat ik jou ook inspireer. Dat we elkaar kunnen aanmoedigen om uit te groeien tot de sterkste, stoerste en meest complete versie van onszelf. Dat we over tien jaar nog steeds ongelofelijk trots naast elkaar staan en dat we over twintig jaar trotser dan ooit zijn.

Als er iets is waarvan ik zeker ben, is het dat deze liefde nooit overgaat. Ik ben erin gestapt met zekerheid, vastberadenheid en zonder ooit nog om te kijken. Ik heb voor jou gekozen vanaf de eerste dag dat ik je ontmoette en schat, ik beloof dat ik voor je zal blijven kiezen. Bij elke ruzie, zal ik voor je kiezen. Bij elke verleiding die op ons pad komt, zal ik voor je kiezen. Bij elke bocht en hobbel op ons pad die ons samenzijn zal bemoeilijken, zal ik voor je kiezen met de zekerheid die ik voelde sinds de allereerste keer dat ik je zag. Mijn liefde voor jou is niet onbezonnen. Het was een bewuste keus en het is er een die ik zal blijven maken totdat mijn hart ermee ophoudt.”


Twijfel je vaak over jezelf?

Maak jij je druk over wat andere mensen van je denken?

Heb je genoeg van je eigen zelfkritiek en perfectionisme?

Ben je het beu dat faalangst je tegenhoudt te doen wat je echt wilt?

Het is bijna onmogelijk te genieten van je leven als je geen zelfvertrouwen hebt!

Het geheim van blijvend zelfvertrouwen zit hem in volledige zelfacceptatie.

Je hoeft niet ontzettend assertief te worden of iedereen te vertellen hoe geweldig je bent.

Er is immers niets om bang voor te zijn. Je bent helemaal prima, precies zoals je bent!

Deze online training gaat je helpen je zelfvertrouwen voor altijd te vergroten!

Gerelateerde artikelen

Back to top button