Dilemma: “Ik ben heel jaloers en daardoor kan ik niet genieten van mijn relatie.”

Van die lastige dingen die je soms gebeuren, en waarvan je niet goed weet wat je eraan moet doen, of hoe je er op moet reageren. Deze keer het verhaal van Milou (28), die sinds kort een relatie heeft met Stefan (30). Ze zijn gek op elkaar, maar Milou is vreselijk jaloers. En dat speelt hen parten.

“Mijn onzekerheid is altijd wel een probleem geweest. Ik heb best een beetje een minderwaardigheidscomplex en daarom ben ik in relaties altijd bang dat mijn vriend er op een gegeven moment achter komt dat hij me stiekem toch niet zo leuk vindt. Of dat hij tijdens een avondje uit iemand anders tegenkomt. Ik weet dat die ideeën onrealistisch zijn, maar ik word er heel achterdochtig van. En dat reageer ik dan weer af op mijn vriend. Dan word ik boos als hij bijvoorbeeld niet precies thuis is op de tijd dat hij gezegd had. Of ik ga verongelijkt doen als hij met vrienden afgesproken heeft. Dat zorgt natuurlijk voor spanningen en er zijn al meerdere relaties stuk gelopen door mijn gedrag. Iedere keer neem ik me voor om relaxter te zijn, maar het lukt me niet.

Stefan is heel lief en begripvol en hij heeft veel geduld met mij en mijn jaloerse buien. Maar ik merk toch dat het voor hem ook lastig is om mee om te gaan. Hij geeft me geen aanleiding om hem te wantrouwen en toch doe ik het. Laatst heb ik in zijn telefoon gekeken om te zien of er berichtjes waren van andere vrouwen. Hij kwam erachter en was natuurlijk boos. Niet omdat ik zijn berichten niet zou mogen zien, maar omdat ik hem stiekem loop te controleren. Heel begrijpelijk. Ik wil het echt niet doen, maar de onzekerheid is sterker dan ik. Als ik niet uitkijk, raak ik ook deze man kwijt aan mijn jaloezie. Maar, hoe krijg ik meer vertrouwen?”

Lees ook: Dit herkennen intuïtieve mensen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button