10 voordelen van een lat-relatie

Een lat-relatie. Anne houdt het vol omdat ze verliefd is, maar ze vindt het net een fulltime baan. Al ziet ze ook de nodige voordelen.

Ik heb een LAT relatie. Een Living Apart Together relatie. Maar in de volksmond noemen we het gewoon ‘lattuh’. Latten is een werkwoord. Ik lat, jij lat, wij latten. En zo voelt het ook echt: als werk! Ik ben sinds drie jaar een latter. Het is net een fulltime baan en soms weet ik niet meer waar ik de tijd vandaan moet halen om naast mijn werk, mijn huishouden, mijn sociale bestaan, het alleenstaande moederschap, ook nog die lat relatie intact te houden.

Het is namelijk niet makkelijk om op 50 kilometer afstand te doen alsof je een gewone relatie hebt. De ‘lat’ ligt nogal hoog zogezegd 🙂
Je onderbreekt de week, je gaat weer van huis weg, je moet de hele tijd schakelen, het kost een fortuin (reiskosten worden helaas niet vergoed) en soms moet je je kind meezeulen. Kortom, ik ben kapot aan het einde van de week. Maar waarom hou je het dan vol? Of ga je dan niet samenwonen? Vragen mensen om mij heen..

Ik hou het vol omdat ik hou van deze persoon. Dus dan doe je veel. En we kunnen niet samenwonen omdat we allebei co-ouderschap hebben met onze ex partners. Dus we zitten allebei vast (noem het gevangen) in onze stad. Maar ook al ben ik vaak moe en voelt mijn leven tweedelig en soms onrustig, toch probeer ik de voordelen van het latten te blijven inzien!

Ik heb er tien opgeschreven:

  1. Je verlangt altijd naar elkaar. Als je elkaar een paar dagen niet ziet, ontwikkel je een intens verlangen om weer bij elkaar te zijn. Daar wil je wel 45 minuten voor rijden als je begrijpt wat ik bedoel…
  2. Het is een nooit een saaie week. Je bent altijd bezig om vooruit te plannen. En als je allebei slecht in plannen bent, wordt dit al helemaal een uitdaging en dus nooit saai.
  3. Je hebt van alles twee. 2 bedden. 2 kaasschaven, 2 tafels, 2 televisies (nu ik dit opschrijf denk ik, wat is hier eigenlijk het voordeel van?? Dus streep deze maar weg)
  4. Je hebt veel kwaliteitstijd met je kind op de dagen dat je alleen thuis bent met je kind. Hier hoef ik verder niks aan toe te voegen. Behalve dat dit altijd een heerlijk gevoel geeft.
  5. De verwarming is al aan bij aankomst. Dat is toch… warm.
  6. Het eten staat altijd klaar. Als je eenmaal op je bestemming bent is er al voor je gekookt (als het goed is hè, dit moet ik wel vaak afdwingen)
  7. Je krijgt een goeie band met je auto. Je gaat van haar houden zelfs. Ik doe altijd heel lief tegen haar zodat ze het blijft doen, elke keer weer. Ik geef haar heerlijke motorolie en koelvloeistof en als ze heel lief is, antivries voor haar ruitensproeiers.
  8. Het ruikt altijd lekker bij aankomst. Als het goed is staat het huis van je partner wekelijks vol met bloemen. Die koop ik namelijk iedere keer onderweg, bij hetzelfde pompstation. (Helaas zijn deze vaak spuuglelijk, maar het gaat om het gebaar.)
  9. Je leert files waarderen. Files zijn onderdeel van latten. Ze worden een deel van je, samen met de mensen die in de file staan. Ik zwaai naar mannen in vrachtwagens (soms eet ik een gehaktstaaf met ze na het tanken) Ik zwaai naar kinderen op de achterbank van een auto voor mij en vang af en toe een brandende sigaret op mijn vooruit. Je maakt dus nog ‘s wat mee tijdens de file.
  10. Je kan bijkletsen met je moeder via je je draadloze carkit telefoon. Zij krijgt nu bijvoorbeeld de gelegenheid om 45 minuten te preken over hoe voorzichtig ik moet rijden en niet teveel moet bellen in de auto. Dus je rit is zo voorbij!

Kortom, het lijkt wel alsof ik het zou aanraden! Toch zou ik liever gewoon lekker samenwonen hoor, als ik heel eerlijk ben. Elke dag thuiskomen bij je liefje! Maar goed, dat gaat wellicht gebeuren als de kinderen uit huis zijn. En dat is al over….16 jaar!?!?

Lees ook: De Niet-Relatie. Bestaat dat echt of houd je jezelf dan voor de gek?

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button