Prachtige brief van een man aan zijn ex-vrouw

Op de dag van zijn scheiding schreef Michael Cheshire deze prachtige en liefdevolle brief aan zijn kersverse ex-vrouw. Wij werden er even stil van…

“Vandaag eindigde ons huwelijk van twintig jaar in de rechtszaal. Om eerlijk te zijn, het was surrealistisch. Toen we de beslissing maanden geleden namen, stortte mijn wereld in. Ik had angst voor het leven zonder jou. Maar nu ik hier sta, lijk ik de situatie toch te doorstaan. Angst maakt de wolf groter dan hij is, luidt een Duits spreekwoord. En inderdaad, ik had echt schrik voor een leven zonder jou. Jij was immers de enige constante factor, de persoon die zo lang in mijn leven was. Langer dan elke andere persoon op deze planeet.

Jij bent de stem in mijn hoofd. Vandaar dat ik jou nog enkele dingen wilde vertellen op de eerste dag van onze nieuwe ‘relatie’. Het is misschien raar dat ik jou net vandaag schrijf maar het leven flitst zo snel aan ons voorbij dat er vaak geen tijd is om de juiste woorden uit te spreken. Dus sta me toe om nog deze gedachten en gevoelens met jou te delen…

Medaille
Jij verdient een medaille om het twintig jaar uit te houden met een man zoals ik. We weten beiden dat het niet makkelijk is om me lief te hebben. Ik slaap niet veel, maak altijd grapjes en durf me te misdragen. Ik heb heel wat risico’s genomen tijdens onze relatie en jou in avonturen gesleurd waar je niet voor gekozen had. Ik realiseerde me te laat dat veel van mijn dromen eigenlijk nachtmerries bleken te zijn voor jou. Maar jij stond altijd voor me klaar met je charme en hield met je klasse mijn onbezonnen natuur in bedwang.”

De hele brief van Michael aan zijn ex-vrouw lees je hier.

Lees ook: Help je hersenen met ‘happy highs’! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button