42 dingen die je elke dag tegen jezelf zou moeten zeggen

Goedemorgen! Ja, jij ja! Een nieuwe dag is zomaar in je schoot geworpen, daar heb je helemaal niets voor hoeven doen. Een dag waarop alles mogelijk is, je je dromen waar kunt maken.

Oké oké, dat is misschien wat al te hysterisch. Maar er zijn best wat dingen die je eigenlijk elke dag tegen jezelf zou moeten zeggen. Gewoon omdat het fijn is. En wáár.

Dus na het tandenpoetsen doe je gewoon even een sessietje met jezelf. En op de fiets. En als je wacht tot je wiener melange uit het koffieautomaat is gesijpeld.

Here we go.

 1. Ik ben wakker en ready to be awesome!
 1. Vandaag is een nieuwe dag, met nieuwe kansen.
 1. Gisteren pfff… Gisteren is zó gisteren! Been there done that. Ja ja, teveel koekjes gegeten. Een domme opmerking gemaakt tijdens de vergadering. Shit happens. Maar weet je, gisteren bestaat niet meer. Scheelt dat even.
 1. En morgen daar hebben we het al helemáál niet over. Hoor je me?
 1. Ik ben precies waar ik hoor te zijn.
 1. Het beste aan wakker zijn is dat ik nu van alles kan ETEN.
 1. Maar voordat ik ergens aan begin haal ik even diep adem. Hoe voel ik me? Heb ik ergens last van? Misschien kan ik daar wel vrij eenvoudig iets aan doen. Scheelt weer een hoop onderliggende stress.
 1. Waar heb ik zin in vandaag? Waar krijg ik energie van?
 1. Ik heb vertrouwen in mezelf. Wat ik vandaag wil doen gaat me lukken.
 1. En als ik iets ga verprutsen, dan doe ik dat in ieder geval met verve.
 1. Ik heb allerlei talenten. Ik kan namelijk geweldig mensen aan het lachen maken/PowerPoint-presentaties geven/bruggen bouwen (letterlijk of figuurlijk)/…
 1. Ik heb recht op mijn dromen, hoe bizar of onhaalbaar ze ook lijken. Sterker nog: ik kan alles bereiken. Misschien niet letterlijk, maar wel het gevoel, de behoefte die erachter zit.
 1. Ik hoef mijn dromen niet te verantwoorden naar anderen toe.
 1. Dat compliment dat iemand mij net gaf, heb ik daar wel echt naar geluisterd? Of heb ik het van tafel geveegd? ‘O, het was geen moeite.’ ‘Dit ouwe ding? Ja dat vond ik achterin mijn kast.’ Ik ga het even herhalen in mijn hoofd en het echt horen. En dank je wel zeggen.
 1. Ik vraag om hulp als ik dat nodig heb.
 1. Als ik me niet goed voel, dan maak ik me daar niet zo druk om. Dat komt wel weer. Sylvie Meis heeft ook wel eens een baaldag, omdat ze niet de juiste naaldhakken kan vinden voor haar nonchalante ‘ik tuig een kerstboom op’-foto. Een off day is geen off life.
 1. Ik heb aandacht voor datgene waar ik nu mee bezig ben.
 1. Iedereen op Facebook presenteert z’n beste ik. Daar hoef ik me niet geïntimideerd door te voelen. Waarschijnlijk is er op dit moment iemand die naar mijn foto’s kijkt en denkt: goh die heeft het goed voor elkaar.
 1. Want ja: ik ben awesome.
 1. Ik behandel anderen zoals ik mezelf behandel. Ik behandel mezelf zoals ik anderen behandel. Met mildheid en respect.
 1. Met een klein gebaar kan ik een groot verschil maken voor de mensen om me heen.
 1. Maar ik hoef er niet altijd voor anderen te zijn. Soms heb ik mijn energie nodig voor mijzelf.
 1. Als ik iets kies dan ga ik er ook echt voor. Als ik ‘ja’ zeg tegen een roomsoes, dan werk ik die niet beschaamd weg. Nee, ik neem er meteen twee en eet die tegelijk op. Met mijn ogen dicht. Terwijl ik mmmmm zeg. Dan bén ik even roomsoes.
 1. Doutzen Kroes eet ook wel eens een roomsoes.
 1. Heb ik al iemand geknuffeld vandaag? Man, vriendin, kind, poezenbeest, collega van sales, klant. Allemaal potentiële knuffelkonten.
 1. Ik weet dat iedereen vanuit zichzelf redeneert. Dus als ik kritiek krijg dan luister ik, vraag mezelf af: kan ik hier iets mee? Zo ja, dan neem ik het mee in mijn koffertje. Zo nee, aju paraplu. Anderen definiëren mij niet.
 1. Ik ben het waard om het beste te krijgen/creëren.
 1. Heb ik iets geprobeerd en is het mislukt? Wat een bofkont ben ik toch! Mensen die nooit falen, leren ook niets. Mijn doel is superintelligent te worden, dus hoe vaker ik faal, hoe beter.
 1. Ik vergeef mezelf, want ik doe mijn best.
 1. Ik kan ieder moment opnieuw beginnen. Niet tevreden? Dat kan ik NU veranderen. Ik hoef niet te wachten op het juiste moment. Dat is nu. Ik ben de regisseur van mijn leven.
 1. Schouders omlaaaaag…
 1. Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Krijgen wat ik wil kost tijd, moeite en een pietsje geluk. Des te leuker als het uiteindelijk lukt.
 1. Vandaag ben ik wijzer dan ik ooit ben geweest. Wauw.
 1. Dan is het nu tijd om even de begintune van de Lion King te zingen. NAAAAAAAAA IGONJAMAAAAAA BAGITI BABAAAAAA!!
 1. Klinkt best goed.
 1. Ik ben omringd door mensen die van mij houden en er voor mij willen zijn. Omdat ik zo’n fijn vangnet heb kan ik veilig risico’s nemen in het leven.
 1. En die mensen houden van mij juist doordat ik niet perfect ben.
 1. Ik mag best fouten maken. Mensen beoordelen je veel minder op je fouten dan op hoe je er vervolgens mee om gaat, of je je verantwoordelijkheid kunt nemen.
 1. Ik besluit om nu even niet te piekeren. Ik HOEF me op dit moment eigenlijk helemaal niet druk te maken om al die kleine dingen.
 1. En als ik even opgebeurd moet worden, dan kijk ik naar YouTube video’s van mensen die van dingen af vallen.
 1. Uiteindelijk komt alles goed. Als het nog niet goed is, dan is het blijkbaar nog niet ‘uiteindelijk’.
 1. Lekker bezig, wijffie

Gerelateerde artikelen

Back to top button