7 dingen die je herkent als je het altijd koud hebt (ja, ook in de lente!)

Ja, zelfs nu de lente met bijbehorende temperaturen ein-de-lijk is aangebroken, heeft Anne het praktisch altijd koud. En da’s heus geen pretje, voor haar én haar omgeving. Zie hier: 7 dingen waar koukleumen altijd tegenaan lopen.

1: Een rode neus
Oké, dit puntje is dan wel vooral voorbehouden aan de winter, maar dat maakt het niet minder ergerlijk: ik loop dus continu met een rode neus van de kou. Geen foundation is er tegenop gewassen. Dat had ik vroeger al: mijn middelbare school stond praktisch in mijn achtertuin. Maar toch presteerde ik het om in die paar meter die ik moest lopen, een knalrode neus te krijgen. Waar ik dan vervolgens stomme opmerkingen over kreeg. #jeugdtrauma

2: Geen lippenstift
Zie punt 1: als je al noodgedwongen de helft van het jaar met een rode neus rondwandelt, dan ga je zéker geen lippenstift dragen. Ik maakte die fout één keer. Het resultaat laat zich het beste omschrijven als Pippo de Clown.

3: Lepeltje-lepeltje verbod
Mijn man is er ook niet zo blij mee dat ik zo’n kouwelijk type ben. Even lekker tegen hem aankruipen in bed wordt dus niet gewaardeerd: ‘Ga weg met je ijshoeven!’ En bedankt.

4: Koude handen
Mijn eeuwig koude handen zorgen ook voor problemen. ‘Brrr, koud!’ piept mijn dochter als ik haar – in het kader van de zindelijkheidstraining – op de wc zet. Dus nu heb ik mezelf al de gewoonte aangeleerd om eerst mijn mouwen over mijn handen te trekken voordat ik haar vastpak. Pure moederliefde.

5: Gedoe met kleding
Waar een ander met twintig graden zonder problemen in een t-shirtje naar buiten huppelt, sta ik toch altijd te dubben voor mijn kledingkast. Immer is daar die angst: wat als ik het straks tóch koud krijg? Zit ik daar te bibberen op het terras… Het draait er steevast op uit dat ik laagjes draag: hemdje, shirt, vest. Just in case.

6: Altijd die verrekte jas
Ik durf er dus nooit op te vertrouwen dat ik mijn jas níet nodig ga hebben. Ook niet met 30 graden. Met als gevolg dat ik de enige malloot op het hele festival ben die een jas meesjouwt, de godganse dag. Negen van de tien keer heb ik ‘m trouwens wel nodig hoor, op de fiets terug naar huis. Ha!

7: Ruzie om de thermostaat
Ook een winters dingetje: de strijd om de thermostaat. Ik zet de verwarming natuurlijk altijd een tandje hoger, waarop mijn man verzucht dat-ie in een sauna woont en ‘m weer lager zet. Deze strijd der Titanen is nog onbeslist.

Lees ook: Zo word je echt stokoud (5 dingen die je beter maar kunt doen of laten)

Geschreven door