Die ene bijzondere keer: “Het vreemdgaan was een cadeau aan mezelf”

Facebook: “Ik vond: ik had het verdiend. Mijn vriend had het veel te druk met zichzelf.”

We zeggen het niet hardop. Maar natúúrlijk zijn we nieuwsgierig naar wat zich in de slaapkamer afspeelt van andere Nederlandse vrouwen. Daarom willen we weten: wat was jouw spannendste sekservaring? Deze keer: toen Anne (38) vreemdging.

Waarom ging ik vreemd?

“Ik kende mijn man al sinds mijn zeventiende. We woonden nog thuis toen we een relatie kregen. Achttien jaar later hadden we zelf een huis, een kind en allebei een vaste baan. Mijn vriend werkte als productieleider voor televisie lange dagen. Toen hij de kans kreeg om een programma te maken waarvoor hij avond- en weekenddiensten moest draaien, zei hij ‘ja’. Zonder met mij te overleggen. Ik werkte kantoortijden en wist dat we elkaar daarom amper zouden zien. Ook al wist ik dat het een carrière-opportunity voor hem was, was ik toch beledigd. Hij koos zonder met zijn ogen te knipperen voor zichzelf en zette ons gezinsleven – en mij – daarmee op een zijspoor voor onbepaalde tijd.

Maar Johan Cruijff was een wijs man, die zei: elk nadeel heb z’n voordeel. Want ik bleek veel tijd voor mezelf te hebben. En al snel genoot ik daarvan. Als onze dochter een weekend bij oma – of een vriendinnetje – ging logeren, ging ik steeds vaker de deur uit. Eerst met vriendinnen naar de sauna. Maar ook steeds vaker uit eten en daarna nog een afzakkertje in de kroeg. Toen ik door twee vriendinnen werd gevraagd om mee te gaan naar het Internationaal Film Festival Rotterdam, had ik daar veel zin in. Eenmaal in de zaal kwam ik naast een man te zitten met een zo’n Scandinavische trui, die me in eerste instantie niet echt opviel. Maar in het kwartier voordat de film begon, raakten we casually in gesprek en dat was eigenlijk binnen no time héél gezellig. Gek vond ik dat. Dat zoiets zo snel kon gaan. Daarbij zag ik iets in zijn ogen. Daar moest meer achter zitten.

Na de film liep hij toevallig met ons mee naar hetzelfde café en bood ons een drankje aan. Al snel waren mijn vriendinnen met elkaar aan het kletsen en kon ik het heel goed vinden met deze man. Twee uur later moesten we naar huis met de trein. Bij het dagzeggen keek hij me recht in mijn ogen aan. “Dag Anne, ik hoop je nog een keer te zien” zei hij. En gaf me een zoen op mijn mond.

Vanaf dat moment was er Het Gevoel. Zomaar. Ik was er zo niet op uit geweest, maar het was er. En het ging niet meer weg. Het weekend erna niet. Twee weken later ook nog niet. En zelfs na een maand dacht ik nog met hevig vuur terug aan dat moment. Ik vond: daar moest ik iets mee doen. Want Het Gevoel moest eruit. Via Facebook had ik hem zo gevonden en stuurde een bericht. Drie maanden hebben we er omheen gedraaid. Met hier en daar een korte krabbel, want het mocht allemaal niet wat ik deed en dat wist ik wel, maar het trok zo aan me. Totdat we allebei ‘toevallig’ kaarten hadden voor een concert in het Amsterdamse Paradiso.

Ik was weer met dezelfde twee vriendinnen, die ik over mijn gevoel had ingelicht. Het was fijn om mijn hart te kunnen luchten. Eenmaal bij het concert appten we, totdat ik hem na het derde nummer eindelijk zag en met hem naar de rokersruimte ging. Van de rest van het concert hebben we daarom niks meegekregen. We praatten alleen maar. En we klikten zó goed. Toen hij me zoende, voelde ik me overweldigd. Vlinders. Van top tot teen. Maar het voelde zo stiekem, en ik wilde niet gezien worden. Dus gingen we naar buiten. In elk portiek dat we tegenkwam, zoenden we weer. En voelden we onder elkaars kleren. Hier moesten we iets mee doen! Maar hoe?

Heel ordinair zijn we toen naar het Vondelpark gelopen om te vozen in een donker hoekje. Achter een boom legde hij zijn jas op de grond. Ik ging liggen en hij bevredigde mij met zijn mond. Wat was dat goddelijk. Maar de grond zo koud! Dus ik ging op mijn knieën zitten en bevredigde hem. Het was ontzettend plat, maar ik voelde ook zoveel passie dat de omstandigheden niet meer uitmaakten. Bovendien vond ik: ik had het verdiend. Mijn vriend had het veel te druk met zichzelf. En het voelde zó goed dat iemand mij mooi, sexy en slim vond. Dat had ik lang niet meer ervaren.

Toen we weer een beetje bij zinnen kwamen, had ik zes gemiste oproepen van mijn vriendinnen, die wel wisten hoe laat het was. Maar het was ook al zo laat dat mijn vriend al bijna thuiskwam. Ik ben in een taxi gesprongen, zonder goed afscheid te nemen. Want ik wist: this ain’t over yet.

We hebben nog een half jaar contact met elkaar gehad en drie keer afgesproken, tot ik de boel afkapte. Kort gezegd: het was een fantastische tijd, maar ik had een gezin en wilde dat echt niet kapotmaken. Mijn vriend en ik kwamen nog een keer in een hevige crisis, waar we nu ein-de-lijk een beetje goed uit zijn gekomen. Ook al heb ik hem nooit iets verteld. Ik denk nog wel eens terug aan mijn ‘affaire’. Maar niet met schuldgevoel, want voor mijn gevoel was het in the end gewoon een cadeau aan mezelf.”

Lees ook: “Mijn man en ik mogen eens per jaar met een ander naar bed”

Geschreven door